S-a constituit Filiala Fălticeni a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de ReligieActualitate

S-a constituit Filiala Fălticeni a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie

       Accesări: 73

constituire_apor_falticeni_4

În seara zilei de marţi, 28 aprilie 2015, Sala de şedinţe a Protoieriei Fălticeni a găzduit şedinţa de constituire a Filialei Fălticeni a „Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie” (APOR).

De organizarea acestei întâlniri s-au ocupat profesoarele Maria Peiu (Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”), Ungureanu Simion Mirela (Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu”) şi Otilia Grădinaru (Colegiul Naţional „Nicu Gane”).

La şedinţă a participat preşedintele APOR Suceava, medicul Valeriu Gavrilovici. Acesta a avut în faţa persoanelor prezente, părinţi, copii şi cadre didactice, un discurs axat pe importanţa orei de religie în educaţia şcolară, pe legătura dintre familie, şcoală şi biserică.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Persoanele prezente au stabilit conducerea comitetului reprezentativ al Filialei Fălticeni APOR, care va avea misiunea de a creşte numărul simpatizanţilor şi de a fi fi o prezenţă activă în viaţa şcolară din municipiu. Conducerea comitetului va fi asigurată la început de drum de: jurnalista Mihaela Buculei – preşedinte, Elena Vasilache – vicepreşedinte, Ana Simion – vicepreşedinte, Lăcrămioara Saviuc – secretar.

Asociaţia “Părinţi pentru Ora de Religie” este o organizație non-guvernamentală independentă, apolitică și fără afiliere confesională, formată din părinţi cu profesii diferite, printre care avocaţi, notari, jurnalişti, profesori, ingineri. Scopul principal al Asociaţiei este acela de a susţine şi îmbunătăţi predarea Religiei în şcoală prin susţinerea şi promovarea valorilor religioase atât în rândul elevilor, cât şi în cel al părinţilor.

Până pe data de 6 martie 2015, peste 6.500 de elevi (reprezentând 99% din totalul elevilor din unităţile de învăţământ fălticenene) au decis că vor frecventa această disciplină opţională aflată în oferta educaţională. Curtea Constituţională a decis, în 12 noiembrie 2014, că articolul 18, alineatul 2, teza I din Legea educaţiei naţionale privind obligaţia de a face cerere pentru ca un elev să nu participe la ora de religie este neconstituţional, oficiali ai CC precizând că, urmare a hotărârii, o astfel de solicitare va trebui făcută de cei care vor să studieze disciplina.

Alex S.

[youtube=http://youtu.be/i3ySYyu0SOU]

ȘTIRI