S-a activat Planul Roşu de Intervenţie în urma unui accident rutier în localitatea Arbore. Au fost implicate un microbuz de transport elevi şi două autoturisme. La spital au fost transportate 23 de persoaneActualitate

S-a activat Planul Roşu de Intervenţie în urma unui accident rutier în localitatea Arbore. Au fost implicate un microbuz de transport elevi şi două autoturisme. La spital au fost transportate 23 de persoane

       Accesări: 3038

Informații actualizate:

Bilanțul actualizat transmis de purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, locotenentul Alin Găleată, arată că au fost transportate la spital 23 de persoane.

Accidentul s-a produs la ora 14.20, ne-a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, prin intermediul purtătorului de cuvânt, comisarul Ionuț Epureanu.

Un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din orașul Cajvana, în timp ce se afla la volan, rulând în spatele unui alt autovehicul, nu a păstrat distanța regulamentară în mers, moment în care a aroșat ușor vehiculul din fața sa.

Ulterior a pătruns pe contrasens și a lovit frontal microbuzul de transport școlar, în care se aflau 19 elevi, cu vârste între 15-19 ani, ai unui liceu din Cajvana.

În urma evenimentului rutier, 23 de persoane au fost transportate la spital, între care și toți elevii din microbuz.

În rândul elevilor nu au fost înregistrate persoane vătămate grav. Răni mai grave au suferit persoanele aflate în vehiculul care a pătruns pe contrasens.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La fața locului au fost solicitați și polițiștii de la ISCTR, pentru a verifica legalitatea transportului public de persoane, în condițiile în care în documentele justificative microbuzul respectiv era omologat pentru transportul a maxim 15 persoane.

Știrea inițială:

Un accident rutier grav s-a produs în această după-amiază, pe raza localităţii Arbore.

Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.

În accident au implicate un microbuz de transport elevi şi două autoturisme.

În total, 5 adulti şi 19 copii din microbuz, toţi conştienti şi cooperanţi, sunt evaluati din punct de vedere medical, ne-a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina Suceava.

La intervenţie participă o autospecială pentru descarcerare, 6 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanță Județean, 3 ambulanţe SMURD şi o ambulanță pentru transport victime multiple.

Şapte persoane urmau să fie transportate la spital.

Galerie foto: ISU Suceava

ȘTIRI