Rușinică…Rușinică…Lipitorilor de afișeActualitate

Rușinică…Rușinică…Lipitorilor de afișe

       Accesări: 95

Ce nu face parte din instrumentarul ceasului din centru? Dacă nu vă dați seama vă spun eu. Un afiș.

Festivalul de teatru încearcă să capteze atenția publicului local. Afișele evenimentului sunt aproape peste tot, în Fălticeni, ceea ce este absolut firesc. Rău este că un exemplar a ajuns unde nu trebuie.

Așa se face că posterul a fost ”trântit” fix pe piciorul ceasului cu 24 de fețe din centrul civic.

Ca și când nu era suficient că a fost dotat, în vremea administrației Tofan, cu elemente de kitsch, acum unul din simbolurile municipiului nostru, poate chiar cel mai important, servește pe post de avizier public.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Nici măcar în campanie electorală, habotnicii lipitori de afișe nu și-au permis un gest similar.

Extrapolând, spunând doar, nu cred că organizatorii Festivalului de Film de la Berlin și-au permis vreodată să lipească vreun afiș cu Ursul de Aur pe ceasul simbol al metropolei și a cărui copie se regăsește pe esplanada centrală din același Fălticeni.

Așa cum nu înțeleg de ce Festivalul de Teatru Birlic este numit și Internațional, așa nu înțeleg ce caută acest afiș aici.

Poate că, primul lucru pe care organizatorul manifestării culturale ar fi trebuit să-l facă, era o ședință cu ”grupul de lucru” care va întinde metri liniari de bandă adezivă. Bine că nu s-a uitat doleanța de a suplimenta bugetul festivalului cu 10.000 de lei, sumă care a mângâiat sufletele consilierilor locali – pe unii la propriu, pe alții la figurat.

În concluzie, rușinică…rușinică…lipitorilor de afișe.

ȘTIRI