Romii din judeţul Suceava se pregătesc pentru “Ziua Internaţională a Romilor”Rural

Romii din judeţul Suceava se pregătesc pentru “Ziua Internaţională a Romilor”

       Accesări: 126

În fiecare an, pe 8 aprilie, este marcată Ziua Internaţională a Romilor. Pentru că în acest an ziua de 8 aprilie a căzut în Săptămâna Patimilor, Asociaţia Partida Romilor Pro Europa Sucursala judeţului Suceava împreună cu Biroului Judeţean pentru Romi din cadrul Instituţiei Prefectului Suceva au decis să celebreze sărbătoarea romilor o săptămână mai târziu.

Astfel, joi, 16 aprilie, romii din judeţul Suceava sunt aşteptaţi la Dolhasca, începând cu ora 14.00, ne-a informat Vasile – Virgil Pohoaţă, preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Sucursala judeţului Suceava. În funcţie de condiţiile meteo, festivitatea va avea loc în poieniţa din satul Gulia sau la Casa de Cultură din oraşul Dolhasca.

Pe data de 8 aprilie 1971, la Londra, a avut loc primul Congres Mondial al Romilor. Cu această ocazie, s-a adoptat simbolul comunităţii romilor – roata cu spiţe, iar cântecul “Gelem, gelem” a devenit imnul său internaţional. În România, ziua de 8 aprilie a fost consacrată drept „Sărbătoarea etniei romilor din România” prin Legea nr.66/2006.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI