Romfour, Supermarket Simos și Lovers România își suspendă activitatea și se alătură Protestului „15 minute”Actualitate

Romfour, Supermarket Simos și Lovers România își suspendă activitatea și se alătură Protestului „15 minute”

       Accesări: 4683

Este aproape un fenomen de masă. Protestul început de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi ia amploare în România, la nicio lună de la lansarea provocării. Mai mulți oameni de afaceri importanți au anunțat că se alătură protestului de 15 minute, de pe 15 martie. Camelia Șucu și Viorel Cataramă sunt doar două nume dintr-o lungă listă de antreprenori români care susțin ideea manifestului „România vrea autostrăzi”.

Și oamenii de afaceri locali se alături Protestului „15 minute”.

După ce Clinica Doctor Lungu a anunțat că își suspendă activitatea pe 15 martie, atât la clinicile din Suceava și Fălticeni, alți trei operatori economici din municipiu s-au alăturat inițiativei lansate de Ștefan Mandachi.

Vinerea aceasta compania Romfour, rețeaua de magazine Supermarket Simos și fabrica de confecții militare Lovers România vor înceta lucrul pentru 15 minute, angajații și acționarii firmelor fiind solidari cu restul protestatarilor din țară.

Aceștia vor să tragă un nou semnal de alarmă privind starea jalnică a drumurilor de la noi din țară, cât, mai ales, nevoia de autostrăzi.

Romfour, Lovers România și Supermarket Simos sunt primii trei cei mai mari angajatori privați din municipiul Fălticeni. Peste 1.100 de persoane lucrează în cadrul celor trei firme.

Compania Romfour a anunțat că va sista activitatea în toate cele peste 40 de agenții de transport internațional din țară, iar microbuzele și autocarele aflate în cursă vor fi oprite, pe traseu, timp de 15 minute.

Gestul este unul simbolic şi de revoltă faţă de faptul că autorităţile sunt preocupate prea puţin de starea infrastructurii rutiere.

Manifestul suceveanului Ștefan Mandachi are susținători în toată țara, iar pe internet inițiativa se bucură de un sprijin tot mai mare din partea publicului.

4.500 de euro l-a costat pe omul de afaceri sucevean primul şi singurul metru de autostradă din zona Moldovei.

Pe 15 martie, la ora 15, pentru 15 minute, românii sunt chemați să ia o pauză, în semn de protest, pentru că „România vrea autostrăzi”.

ȘTIRI