România obține 9 premii de la Olimpiada Internațională de Limba Franceză: Printre medaliați se află și suceveanca Teodora JuncuEducație

România obține 9 premii de la Olimpiada Internațională de Limba Franceză: Printre medaliați se află și suceveanca Teodora Juncu

       Accesări: 165

Succese într-o competiție de top. Elevii români se remarcă nu doar la Olimpiadele Internaționale de Matematică, Geografie, Astronomie sau Informatică, ci și la concursuri importante pe profilul umanist. Limba franceză este cea mai nouă disciplină unde reprezentanții țării noastre au obținut rezultate frumoase într-o confruntare desfășurată recent.

Lotul României s-a întors cu 9 premii de la Olimpiada Internațională de Limba Franceză.

Competiția a fost structurată pe două probe obligatorii.

Proba scrisă individuală include un eseu structurat pe o temă dată de maximum 230-250 cuvinte la nivelul B1, respectiv 250-270 cuvinte la nivelul B2. Proba orală, ultima, este susținută pe echipe.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Desfășurată la Ohrid (Macedonia), în perioada 15 – 19 septembrie, Olimpiada Internațională de Limba Franceză, i-a reunit pe cei mai buni vorbitori de limbii franceze din 6 țări.

Elevii români au obținut patru premii I (două la probele individuale și două pe echipe), trei premii II (unul la probele individuale și două pe echipe), respectiv două premii III (ambele pe echipe).

La proba scrisă individuală (nivel B2), Iulia Maria Stanca (Colegiul Național „Sf. Sava” din București) a fost distinsă cu premiul I, același rezultat fiind reușit și de Tiberiu-Alin-Marian Buruiană (Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova) la proba scrisă aferentă nivelului de competență B1.

La aceeași categorie, Monica-Alexandra Stoica (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București) a obținut premiul al II-lea.

La proba orală pe echipe (nivel B1) au fost înregistrate următoarele rezultate: Monica-Alexandra (premiul I), Tiberiu-Alin-Marian Buruiană (premiul al II-lea) și Daria-Teodora Burtea (premiul al III-lea).

La proba orală pe echipe corespunzătoare nivelului B2, componenții lotului României au obținut un premiu I prin Iulia Maria Stanca, un premiu II -Teodora-Iuliana Juncu (Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava) și un premiu III – Cristian Moldovan (Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș). Toți membrii echipei sunt laureați ai Olimpiadei Naționale de limba franceză 2018 (clasele a X-a – a XI-a).

Olimpiada Internațională de Limba Franceză, de anul acesta, a reunit elevi cu performanțe în acest domeniu din 6 țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei/OIF (Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova și România).

Competiția este înscrisă în programul activităților Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrală și Orientală (BRECO) al Organizației Internaționale a Francofoniei.

ȘTIRI