“România în relațiile internaționale”, tema simpozionului „România între occident și orient” organizat la FălticeniEducație

“România în relațiile internaționale”, tema simpozionului „România între occident și orient” organizat la Fălticeni

       Accesări: 404

Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni a organizat sâmbătă, 27 mai 2017, a șaptea ediție a Simpozionul Internațional „România între Occident și Orient” – Secțiunea Istorie.

Deschiderea simpozionului a avut loc în Sala Multimedia și a fost moderată de profesoara Silvia Chrilă, director adjunct al Colegiului Tehnic ,,Mihai Băcescu” Fălticeni.

Printre cei prezenți la deschidere s-a aflat și primarul Cătălin Coman, care a adresat invitaților un cuvânt de bun venitdin partea municipalității.

Simpozionul a avut și în acest an invitați de marcă, atât de la nivel județean, cât și național și internațional: Profesorul universitar doctor Alexandru-Florin Platon, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Conferențiarul universitar  doctor Florin Pintescu, de la Universitatea ,,Ștefan cel Mare” Suceava, Cercetătorul ștințific Valentin Constantinov, de la Institutul de Istorie, Stat și Drept, Chișinău, Republica Moldova, Filologul Alexandrina Cernov, membru de Onoare al Academiei Române, redactor șef al revistei „Glasul Bucovinei” din Cernăuți, Profesoara Manuela David, director al Casei Corpului Didactic Suceava și Profesor Anișor Vasiliu, Inspector Şcolar de specialitate, I.S.J. Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Comunicările prezentate în cadrul evenimentului, 8  în plen și peste 50 pe secțiuni, s-au axat în jurul temei “România în relațiile internaționale”, cu subsecțiunile: “România în relațiile internaționale din secolele al XIX-lea – al XX-lea”, “România în Primul Război Mondial”, “România în perioada Războiului Rece”, “10 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană”, “Literatura și arta românească în exil”.

În cadrul simpozionului a avut loc și lansarea cărții “Corpul politic în cultura europeană. Din evul mediu până în epoca modernă”. Cartea îl are ca autor pe profesorul universitar doctor. Alexandru-Florin Platon, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

ȘTIRI