România are platformă națională de pregătire pentru situații de urgențăNațional

România are platformă națională de pregătire pentru situații de urgență

       Accesări: 311

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a lansat joi, 1 martie 2018, platforma web fiipregatit.ro. Aceasta va deveni sursa oficială de informații pentru publicul larg despre măsurile de siguranță și reacție în caz de urgență.

În mediul online exista până acum o aplicație mobilă a Departamentul pentru Situații de Urgență, pentru iOS și Android.

“Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), instituţia care coordonează serviciile de intervenție de urgenţă din România, a demarat campania națională de informare publică Fii pregătit pentru a ajuta cetăţenii să înțeleagă mai bine riscurile şi pentru a-i informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru. Eforturile DSU din ultimii ani vin în adresarea obiectivelor tematice stabilite în Planul de acțiune privind eficientizarea sistemului național de răspuns în situații de urgență și au o componentă integrată de digitalizare care facilitează informarea publică”, precizează administratorii fiipregatit.ro

Persoanele care accesează noua platformă online, au la dispoziție ghiduri pentru diverse situații de urgență: ger/viscol, inundații, cutremur, alunecare de teren, incendiu, furtună, caniculă, electricitate, accident nuclear, violență copii, violență domestică, furt din mașini, furt din locuințe, furt din buzunare.

De asemenea, DSU oferă și un ghid pentru întocmirea planului de urgență al familiei și ceea ce conține trusa de supraviețuire, care permite supraviețuirea pentru 3-5 zile.

ȘTIRI