Rezultatele obținute la Bacalaureat de absolvenții colegiilor din Fălticeni: Cea mai mare medie este 9,78Actualitate

Rezultatele obținute la Bacalaureat de absolvenții colegiilor din Fălticeni: Cea mai mare medie este 9,78

       Accesări: 5956

Zi așteptată cu interes și emoții de absolvenții de liceu. Astăzi, 4 iulie, s-au afișat primele rezultate ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018. Mediile au fost publicate, mai întâi, pe portalul www.bacalaureat.edu.ro.

La fel ca și anul trecut, la nivelul municipiului Fălticeni nu există nicio medie de 10. Pentru a promova bacalaureatul, absolvenții de liceu trebuie să obțină media 6,00.

În dreptul fiecărui candidat care a promovat examenul cu cel puţin 6.00, va avea, în tabelul cu note, menţiunea Reușit. Dacă elevul nu a obţinut media 6.00 şi, astfel, nu a trecut Bacalaureatul, atunci în tabel este trecută menţiunea Respins.

Primele trei cele mai mari medii pe oraș le-au obținut elevii Colegiului Național „Nicu Gane”. Cea mai mare medie de la Bacalaureatul de anul acesta este 9,78 și aparține elevei olimpice Ana Maria Cotun. Mediile absolvenților pot fi consultate aici.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” prima medie este 9,60, medie obținută de elevul Ioan Cazamir. Lista rezultatelor poate fi consultată aici.

Cel mai bun rezultat la Colegiul „Vasile Lovinescu” aparține elevei Ana Maria Crăciun cu media 9,38. Rezultatele pot fi vizualizate aici.

Elevii nemulțumiți de medii pot depune, astăzi, între orele 12 și 16, contestaţii. Între 5 şi 8 iulie 2018 vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

În urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat 2018 în prima sesiune pot să se înscrie în perioada 10 – 13 iulie pentru a doua sesiune de examen.

Sesiunea a doua a Bacalaureatului va începe pe 20 august, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi Literatura maternă, proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima probă este cea la alegere şi va fi susţinută pe 23 august.


Cele mai bune medii la Colegiul Național „Nicu Gane”

Ana Maria Cotun – 9,78

Ioan Sava – 9,75

Andreea Grigoraș – 9,66

Ana Maria Moroșan – 9,65

Teodora Bădărău – 9,60


Cele mai bune medii la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”

Ioan Cazamir – 9,60

Andreea Iliuță – 9,45

Elena Popa – 9,40

Petronela Pricob – 9,38

Gabriela Văcărița – 9,35


Cele mai bune medii la Colegiul „Vasile Lovinescu”

Ana Maria Crăciun – 9,38

Alexandru Irimia – 8,53

Alina Ciugureanu – 8,51

Loredana Sandu – 8,51

Andreea Gogu – 8,41