Sportivele din Fălticeni au cucerit 7 noi titluri de Campioană și Vicecampioană Națională la ÎnotSport

Sportivele din Fălticeni au cucerit 7 noi titluri de Campioană și Vicecampioană Națională la Înot

       Accesări: 1635

Din nou pe podiumul celei mai importante competiții de natație. Junioarele clubului ACS Nada Florilor Fălticeni au obținut rezultate extraordinare la Campionatul Național de Înot, unde au concurat alături de cele mai puternice echipe din România. Concursul, destinat copiilor cu vârsta de 10 și 11 ani, s-a desfășurat la Brașov, la sfârșitul săptămânii trecute, iar palmaresul este unul impresionant.

Sportivele din Fălticeni au cucerit patru titluri de Campioană Națională și alte trei titluri de Vicecampioană Națională. Fetele au reușit să înregistreze în cadrul unei probe și un timp de Record Național.

Lotul echipei ACS „Nada Florilor” a fost format din 10 copii, Daria Silișteanu, Alecsia Tenciu, Sebastian Spătaru, Daria Alexa, Rianna Amariei, Amalia Baciu, Ioana Georgescu, Aissia Prisecariu, Rareș Pricopoaia, David Zarojanu, câțiva dintre aceștia fiind medaliați la competiții importante .

7 titluri de campioane și vicecampioane naționale

Cele mai bune sportive ale echipei fălticenene, la Campionatul Național de Înot, s-au dovedit Aissia Prisecariu, Daria Alexa, Daria Silișteanu care, atât la individual, cât și la ștafetă, au obținut medalii de aur și argint.

Aissia Prisecariu a reconfirmat forma excelentă, câștigând două locuri 1 și titlurile de Campioană Națională la Înot în probele de 50 și 100 m Spate.

Daria Alexa este și ea Campioană Națională în proba de 100 m Liber, iar în proba de 100 m Spate s-a clasat pe locul secund, fiind Vicecampioană Națională.

Un alt rezultat deosebit a fost bifat de Daria Silișteanu care și-a adjudecat medalia de argint și titlul de Vicecampionă Națională în proba de 50 m Liber.

În alte două probe, Rianna Amariei și Alecsia Tenciu au obținut medalia de bronz.

Performanțe deosebite s-au înregistrat și la probele de ștafetă.

La 4×50 m Liber, Aissia Prisecariu, Ioana Georgescu, Rianna Amariei și Daria Alexa au fost imbatabile, reușind să devină Campioane Naționale. Fetele au stabilit în această probă și un timp de Record Național.

La 4×50 m Mixt, Ioana Georgescu, Rianna Amariei, Aissia Prisecariu și Daria Alexa s-au clasat pe locul doi, devenind Vicecampioane Naționale.

Rezultatele deosebite de la Campionatul Național de Înot confirmă nivelul ridicat de pregătire, dar și determinarea sportivilor de la ACS „Nada Florilor” de a fi în primul eșalon al natației românești, deși aceștia se antrenează într-un bazin care nu se ridică la standardele unuia olimpic (în privința dimensiunilor), așa cum beneficiază juniorii legitimați la marile cluburi din țară.

Meritele pentru performanțele echipei revin în egală măsură antrenorilor Andrei Pinticanu, Luis Lăcătuș, Constantin Dănăilă și, respectiv, Gabriel Boariu (preparator fizic).

Campionatul Național de Înot s-a desfășurat timp de trei zile, între 21 și 23 iunie, când au fost organizate patru reuniuni.

Au participat câteva sute de sportivi ai cluburilor din București, Iași, Ploiești, Brașov, Bacău, Galați, Arad, Pitești și din alte centre de natație din țară.

A.C.S. „Nada Florilor” este unul dintre cele mai tinere cluburi de natație din țară. Cu toate acestea, numărul de medalii și trofee obținute în competițiile de top, regionale și naționale, dar și la concursuri de verificare, este impresionant.

La Fălticeni se face performanță în natație

În vara anului trecut, Aissia Prisecariu devenea campioană națională și dublă vicecampioană națională la înot, în proba 50 m spate și 4×50 m mixt.

Medalii de aur au revenit și sportivelor Rianna Amariei, Daria Alexa, și Aissia Prisecariu, toate din Fălticeni, și Ioanei Georgescu (Iași), în proba de ștafetă 4×50 m liber din cadrul Campionatului Național de Înot rezervat copiilor de 10 – 11 ani.

La Campionatul Național de Înot și Poliatlon, desfășurat în noiembrie 2018, clubul fălticenean s-a întors cu trei titluri naționale, două titluri de campioni naționali și unul de vicecampioană la înot.

Aissia Prisecariu, Daria Alexa, Rianna Amariei și Ioana Georgescu au strălucit la 4×50 m Mixt, probă pe care au încheiat-o la numai 11 sutimi de un nou record național.

Antrenorii au ținut să-i felicite sportivii clubului ACS „Nada Florilor”, mulțumind pentru implicare părinților și pentru sprijin Primăriei Municipiului Fălticeni și firmelor Smart Life, Alma Clinic, Cabritur și Auto Florin.

Rezultatele obținute de sportivii ACS Nada Florilor la Campionatul Național de Înot de la Brașov

Aissia Prisecariu
Campioană Națională proba 100 m Spate
Campioană Națională proba 50 m Spate
Locul VI proba 50 m Fluture

Daria Alexa
Campioană Națională proba 100 m Liber
Vicecampioană Națională proba 100 m Spate
Locul V proba 50 m Fluture
Locul IV proba 50 m Spate
Locul V proba 50 m Liber
Locul VI proba 200 m Mixt

Daria Silișteanu
Vicecampioană Națională proba 50 m Liber
Locul IV proba 50 m Bras

Rianna Amariei
Locul III proba 50 m Spate

Ioana Georgescu
Locul VI proba 100 m Spate

Alecsia Tenciu
Locul III proba 50 m Bras

Ștafetă

Campioane Naționale în proba 4×50 m Liber și timp de Record Național. Componența ștafetei: Aissia Prisecariu, Ioana Georgescu, Rianna Amariei, Daria Alexa.

Vicecampioane Naționale în proba 4×50 m Mixt. Componența ștafetei: Ioana Georgescu, Rianna Amariei, Aissia Prisecariu, Daria Alexa.

ȘTIRI