Revista de cultură contemporană Timpul şi-a lansat la Fălticeni numărul pe luna septembrieCultură

Revista de cultură contemporană Timpul şi-a lansat la Fălticeni numărul pe luna septembrie

       Accesări: 99

lansarea_revistei_timpul_3Vineri, 23 octombrie 2015, în sala cu geamlâc a Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, a avut loc lansarea numărului 198 / Septembrie 2015 al revistei de cultură contemporană Timpul.

La întîlnirea cu publicul au fost prezenţi: directorul publicaţiei,  prof.univ.dr. Daniel Şandru, redactorul-şef, conf.univ.dr. George Bondor, editorul-coordonator, Andrei Giurgea, preotul Liviu Mihăilă – preşedintele Asociaţiei Fălticeni Cultural şi profesorul Ioan Caulea de la Colegiul Naţional „Nicu Gane”.

Invitaţii s-au axat în intervenţiile lor pe latura editorială şi filozofia aplicată în actul scriiturii şi al promovării fenomenului cultural, dar şi pe latura implicării sociale a revistei Timpul. În acest sens, directorul publicaţiei, Daniel Şandru, a prezentat stadiul campaniei „Oamenii Timpului”, o campanie extinsă dincolo de graniţele Iaşiului, în cele şase judeţe din regiunea de Nord Est, dar şi la Cernăuţi şi Chişinău. Această campanie încearcă să identifice şi să promoveze personalităţile de excepţie din: Neamţ, Iaşi, Vaslui, Chişinău, Botoşani, Suceava, Bacău şi Cernăuţi.

Din totalul de aproape 800 de propuneri, Juriul Național al Campaniei a selectat 80 de finaliști care pot fi votaţi pe platforma online oameniitimpului.ro până pe data de 6 decembrie 2015. Gala Oamenii Timpului va avea loc pe 12 decembrie 2015, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În încheierea întîlnirii de la Fălticeni, cei prezenţi au asistat la un recital al tânărului folkist botoşănean Cosmin Mariciuc.

„Ne bucurăm că am reuşit să lansăm aici la Fălticeni, pentru a doua oară, o nouă ediţie a revistei de cultură contemporană Timpul.

O revistă cu o tradiţie remarcabilă şi faţă de care fălticenenii au fost mereu aproape, aşa cum şi revista, cel puţin de câţiva ani încoace, a fost mereu aproape de fălticeneni prin faptul că a susţinut Festivalul Grigore Vasiliu Birlic.

A fost un moment emoţionant, în care membrii redacţiei, o parte dintre ei, s-au întâlnit cu publicul fălticenean. Îi aşteptăm alături de noi, fie în calitate de colaboratori, fie în calitate de cititori, fie în calitate de oameni care să ne transmită propriile opinii critice”, ne-a declarat directorul revistei Timpul, prof. univ. dr. Daniel Şandru.

Alex Săvescu

ȘTIRI