Reuniune transnațională la Fălticeni în cadrul proiectului TOGETHER WE CANActualitate

Reuniune transnațională la Fălticeni în cadrul proiectului TOGETHER WE CAN

       Accesări: 1767

În perioada 15 – 18 martie 2016, la Colegiul Tehnic Mihai Băcescu din Fălticeni are loc a doua reuniune transnațională din cadrul proiectului TOGETHER WE CAN, (2015-1-BG01-KA219-014278_2), proiect de parteneriat strategic, finanțat prin programul Erasmus +  al Comisiei europene, acțiunea cheie KA 2.

Sunt prezenți la Fălticeni reprezentanți ai școlilor partenere din Bulgaria, Macedonia, Italia,  Polonia, Lituania, Turcia și România. Proiectul este coordonat de Zemedelska Profesionalna Gimnazia „Kliment Timiryazev”din Sandanski, Bulgaria.

Scopul proiectului este de a combate consumul de tutun şi droguri, precum şi obiceiurile nesănătoase obişnuite ale elevilor prin dezvoltarea unui program de prevenţie şi implicarea elevilor în programe care promovează un stil de viaţă sănătos.

Obiectivele acestui proiect sunt: Dezvoltarea și implementarea de programe care să prevină folosirea și abuzul de substanțe psihoactive, alcool și țigări în rândul tinerilor; Promovarea unui stil de viață sănătos și reducerea cererii și folosirii de substanțe psihoactive în rândul elevilor și tinerilor; Creșterea oportunităților de incluziune a elevilor și tinerilor în forme ale educației moderne pentru sănătate, bazate pe ”educația reciprocă” în școală; Cercetarea în rândul elevilor și implementarea unor strategii naționale și internaționale  care să prevină folosirea și abuzul de substanțe psihoactive, alcool și țigări în rândul elevilor și tinerilor;  Dezvoltarea parteneriatului cu alte țări pentru a asigura schimbul reciproc de cunoștințe și bune practici.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Miercuri, în sala multimedia a liceului, a avut loc deschiderea actiunii, la care au fost prezenți, în calitate de invitați, Primarul municipiului Fălticeni,  prof. Cătălin Coman și reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, inspectorul Ghiorghi Cornia.

Echipa de proiect de la CT Mihai Băcescu, formată din Raluca Suciu-coordonator, Claudia Suseanu, Magdalena Chițu, Vergilia Bacalu, Lucian Maleș care, alături de doamnele director adjunct Silvia Chirilă și Mariana Țuca, a contribuit la organizarea și desfășurarea reuniunii de proiect.

Elevii din grupul țintă al proiectului au întâmpinat participanții oferindu-le mărțișoare, realizate manual, cu acronimul proiectului, și au participat activ la activități.

De la coordonatorul local al proiectului, prof. Raluca Suciu, și directorul școlii, prof. Claudia Suseanu, am aflat că agenda de lucru include activități de prezentare și vizitare a școlii organizatoare a evenimentului, prezentări și ateliere de lucru pe tematica proiectului, împărtășirea exemplelor de bună practică între țările partenere, mese rotunde privind particularitățile sistemelor de învățământ din țările de proveniență ale participanților în ceea ce privește educația pentru sănătate, ateliere de lucru și discuții concrete privind activitățile viitoare ce trebuie întreprinse de fiecare școală participantă în proiect dar și alte aspecte practice ce țin de derularea proiectului la înalt standard calitativ, în acord cu obiectivele acestuia.

Proiectul are un impact deosebit atât printre membrii instituțiilor implicate, cât și în comunitățile locale partenere în contextul promovării unui stil de viață sănătos în rândul tinerilor, a deschiderii către beneficiile oferite de astfel de schimburi de experiență, în cadrul programului Erasmus.

ȘTIRI