Reuniune în cadrul proiectului The Voice of Young Europe la Colegiul Naţional „Nicu Gane”Actualitate

Reuniune în cadrul proiectului The Voice of Young Europe la Colegiul Naţional „Nicu Gane”

       Accesări: 1067

Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni a fost în această săptămână gazda celei de a doua reuniuni din cadrul Proiectului „The Voice of Young Europe”, proiect Erasmus derulat în parteneriat de 7 şcoli, care reprezintă tot atâtea țări: Spania, Italia, Germania, Turcia, Scoţia, România şi Olanda (ţară coodonatoare), în perioada 2015-2018.

Scopul parteneriatului, după cum ne-a informat coordonatorul local al proiectului, prof. Ioan Caulea, este acela de a crea un nou curriculum – Educaţie pentru cetăţenie europeană – care să fie folosit în activitatea didactică a şcolilor partenere, dar şi care să constituie un exemplu de bună practică, atât la nivel local, cât şi la nivel regional sau naţional.

„Ideea proiectului a avut la bază atât noile provocări cu care se confruntă Europa, dar şi necesitatatea implementării unor metode noi de abordare a educaţiei în acest context, ceea ce presupune noi competenţe pe care trebuie să şi le însuşească tânăra generaţie”, a precizat prof. Ioan Caulea.

Programul participanţilor la această reuniune de proiect a inclus şi o întâlnire cu primarul Cătălin Coman, în sala de şedinţe a Primăriei Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI