Reuniune în cadrul proiectului The Voice of Young Europe la Colegiul Naţional „Nicu Gane”Actualitate

Reuniune în cadrul proiectului The Voice of Young Europe la Colegiul Naţional „Nicu Gane”

Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni a fost în această săptămână gazda celei de a doua reuniuni din cadrul Proiectului „The Voice of Young Europe”, proiect Erasmus derulat în parteneriat de 7 şcoli, care reprezintă tot atâtea țări: Spania, Italia, Germania, Turcia, Scoţia, România şi Olanda (ţară coodonatoare), în perioada 2015-2018.

Scopul parteneriatului, după cum ne-a informat coordonatorul local al proiectului, prof. Ioan Caulea, este acela de a crea un nou curriculum – Educaţie pentru cetăţenie europeană – care să fie folosit în activitatea didactică a şcolilor partenere, dar şi care să constituie un exemplu de bună practică, atât la nivel local, cât şi la nivel regional sau naţional.

„Ideea proiectului a avut la bază atât noile provocări cu care se confruntă Europa, dar şi necesitatatea implementării unor metode noi de abordare a educaţiei în acest context, ceea ce presupune noi competenţe pe care trebuie să şi le însuşească tânăra generaţie”, a precizat prof. Ioan Caulea.

Programul participanţilor la această reuniune de proiect a inclus şi o întâlnire cu primarul Cătălin Coman, în sala de şedinţe a Primăriei Fălticeni.

Facebook Comments

ȘTIRI