Lucrări de extindere la rețeaua de apă și canalizare din Baia: Investițiile ajung la 5,9 milioane de leiRural

Lucrări de extindere la rețeaua de apă și canalizare din Baia: Investițiile ajung la 5,9 milioane de lei

       Accesări: 515

Investiții pentru condiții de viață civilizate. Primăria comunei Baia are un nou proiect în execuție prin care va extinde rețeaua de apă și canalizare din satul Baia. Lucrările se vor desfășură timp de 24 de luni, câteva sute de gospodării urmând să aibă posibilitatea de a se racorda la sistemul public.

Șantierul a fost deschis vineri, 4 mai 2018, când primarul Maria Tomescu a dat ordinul de începere al lucrărilor.

Proiectul prevede realizarea unei rețele de utilități în lungime de 24 de kilometri, din care 12 kilometri rețea de apă și alți 12 kilometri de rețea de canalizare pentru apa menajeră.

Contractul de finanțare a fost semnat în martie 2017.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Au demarat lucrările într-un nou proiect pentru comunitatea noastră. Este un proiect important prin care vom facilita accesul la apă potabilă și la canalizare, elemente indispensabile în procesul de modernizare al unei localități rurale.”, declară primarul Tomescu. „Practic extindem rețeaua existentă cu 24 de kilometri, astfel încât câteva sute de gospodării vor putea fi racordate la rețea.”

Proiectul de extindere pentru sistemul public de alimentare cu apă și cel de canalizare prevede investiții de 5,9 milioane de lei.

Lucrările au început pe strada Învățător Gavrilescu și vor continua pe străzile Gheorghe Onișoru, Profesor Gheorghe Miserciu și Iazului. Infrastructura subterană de conducte pentru aducțiunea apei potabile și colectarea apelor menajere va fi amenajată și pe străzile care duc spre centrul satului Baia precum Ștefan cel Mare și Nicolae Stoleru, precum și pe Griviței, respectiv Primăverii.

Un proiect similar este contractat de Primăria Baia pe un alt tronson de drumuri publice.

Acesta se află momentan la etapa în care se desfășoară licitația pentru atribuirea lucrărilor.

Al doilea proiect, inclus în PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală), pentru rețeaua de apă și canalizare este în valoare de 7,2 milioane de lei. Contractul de finanțare a fost semnat în urmă cu câteva luni.

Lucrările vor începe după ce procedurile de licitație vor fi finalizate.

ȘTIRI