Restricție în furnizarea apei în Fălticeni pe timpul nopții. Stația Baia III este oprită iar bazinele de înmagazinare sunt la limităLocal

Restricție în furnizarea apei în Fălticeni pe timpul nopții. Stația Baia III este oprită iar bazinele de înmagazinare sunt la limită

       Accesări: 1329

Precipitațiile din ultimele zile, în zona de munte a județului Suceava, au dus la creșterea în debit a râului Moldova, ceea ce a creat probleme în funcționarea stației de captare a apei de suprafață Baia III.

În condițiile în care apa a devenit tulbure filtrele bazinului de absorbție ale Stației Baia III nu au mai făcut față procesului de captare, situație în care conducerea ACET Fălticeni a hotărât scoaterea din funcțiune a stației încă din dimineața zilei de joi, 26 mai 2016.

vasile_cozma_acet_falticeniStațiile de captare a apei subterane Baia I și Baia II nu mai pot asigura în permanență nivelul optim de apă din bazinele de înmagazinare, necesar funcționării fără întrerupere a sistemului de alimentare cu apă, ne-a informat directorul ACET Fălticeni, ing. Vasile Cozma.

Potrivit acestuia, în lipsa apei pe care o asigură Stația Baia III, în acest moment nivelul apei în bazinele de înmagazinare este la limită iar o creștere a consumului în a doua parte a zilei ar putea face ca o parte a consumatorilor din zona de nord a orașului să rămână fără apă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ACET Fălticeni a anunțat că va recurge la restricții temporare în furnizarea apei chiar din această seară, între orele 22.00 – 04.00, interval în care se va realiza echilibrarea nivelului apei în bazinele de înmagazinare, doar cu apă captată din subteran de stațiile Baia I și Baia II, astfel încât consumatorii să aibă apă în cursul zilei de sâmbătă.

În situația în care debitul râului Moldova nu va scădea în cursul zilei de mâine, pentru a putea reporni stația de captare Baia III, ACET Fălticeni ar putea repeta procedura din această noapte și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică.

Consumul de apă în municipiul Fălticeni este de aproximativ 500 de metri cubi pe oră.  Stația Baia III asigură aproximativ 30% din necesarul de apă al Fălticeniului (cca. 150 metri cubi pe oră).

anunt3

ȘTIRI