Restricție de circulație aplicată pe strada 13 Decembrie pentru înlocuirea conductelor de canalizareLocal

Restricție de circulație aplicată pe strada 13 Decembrie pentru înlocuirea conductelor de canalizare

       Accesări: 116

S-a deschis un nou șantier în Fălticeni. Începând de ieri se lucrează pe strada 13 Decembrie la înlocuirea conductelor destinate transportului apelor pluviale și menajare. Pentru că lucrările se desfășoară pe varianta destinată și traficului greu, Primăria și Poliția Rutieră au decis să oprească pentru o perioadă circulația rutieră.

Accesul vehiculelor este oprit, cu excepția riveranilor, la intersecția dintre străzile Republicii, Armatei și Dimitrie Leonida, Dogari cu 13 Decembrie.

”Solicităm proprietarilor de autovehicule să manifeste înțelegere și să nu parcheze mașinile în zonele de lucru”, ne-a declarat viceprimarul Constantin Bulaicon. ”Am informat cetățenii cu privire la lucrări și ne dorim să nu întâmpinăm probleme. Vrem ca aceste lucrări să se desfășoare cât mai bine, la timp și cu cât mai puțin deranj pentru populație.”

Restricția este valabilă de pe 22 aprilie și până pe 12 mai. Până la această dată traficul greu, dar și cel pentru autoturisme este deviat pe strada Republicii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Până atunci constructorul are datoria de a încheia lucrarea, din cadrul proiectul de modernizare și extindere rețea apă și canalizare, care ar fi trebuit să se desfășoare anul trecut. Lucrările au loc după un grafic stabilit de comun acord cu autoritățile locale, care susțin că în cazul nerespectării acestuia prestatorul va fi amendat.

Potrivit viceprimarului municipiului Fălticeni, activitățile de reabilitare la rețea se vor derula între 22 și 27 aprilie pe tronsonul de la intersecția cu Dimitrie Leonida până la intersecția cu Stadion Sportiv, iar de pe 28 aprilie și până pe 12 mai pe sectorul dintre intersecțiile Stadion Sportiv cu Dogari.

Rețeaua de canalizare este veche și pe anumite segmente subdimensionată. Din acest motiv în timpul ploilor abundente conductele refulează apa în stradă. Este cazul tronsonului paralel cu Școala Gimnazială ”Ioan Ciurea” unde s-au înregistrat probleme în ultimii ani deoarece canalizarea nu are unghiul de cădere adecvat, deși aceasta s-a înlocuit în anul 2008 prin proiectul SAMTID pentru reabilitarea infrastructurii de apă din orașele mici și mijlocii. Noua țeavă va avea diametru dublu față de cel actual și o durată de viață mult mai mare.

Autoritățile locale spun că odată cu aceste lucrări vor fi refăcute toate racordurile la blocurile de pe strada 13 Decembrie.

”Am cerut o etapizare pentru lucrări și un grafic care să fie respectat”, afirmă primarul Cătălin Coman. ”Nu ne supărăm dacă termină mai devreme, dar dacă se depășește graficul vor fi amenzi. Graficul activităților din șantier l-am stabilit împreună, iar prestatorul și l-a asumat.”

După această etapă, șantierul se va muta pentru o săptămână pe tronsonul Dogari – Unirii până la Blocul Turn, unde, de asemenea, se vor înlocui conductele de canalizare. Lucrările vor avea loc între 13 și 20 mai.

ȘTIRI