Restricția pentru trafic greu este ridicată: Viceprimarul Aldea are nemulțumiri vizavi de situația lucrării de pe strada SuceveiActualitate

Restricția pentru trafic greu este ridicată: Viceprimarul Aldea are nemulțumiri vizavi de situația lucrării de pe strada Sucevei

       Accesări: 58

Pe strada Sucevei s-a reluat de astăzi circulația pentru camioane. Restricția impusă autovehiculelor cu masa peste 7,5 tone a expirat noaptea trecută la ora 0.00. Din data de 5 mai 2014 traficul pentru vehiculele grele a fost deviat pe ruta Cornu Luncii – Gura Humorului – Păltinoasa – Ilișești – Suceava pentru a permite finalizarea lucrărilor la rețeaua de apă și canalizare.

Restricţia nu s-a aplică autoutilitarelor ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă), ambulanţelor, armatei, transportului de persoane şi în alte situaţii speciale stabilite de autorităţi, cum a fost cazul camioanelor cu remorcă pentru transportul asfaltului.

Chiar dacă a avut la dispoziție 42 zile, firma 3T Construct nu s-a ținut de promisiune, lucrările nefiind încheiate după cum afirmă viceprimarul Gheorghe Aldea.

Acesta este nemulțumit de faptul că acolo unde au fost efectuate intervenții, stratul rutier nu a fost adus la forma inițială. Mai mult decât atât, gurile de canal sunt descoperite neavând capace corespunzătoare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Din păcate, firma 3T Construct nu s-a ținut de promisiunile făcute, că până pe 15 iunie vor fi puse capacele de canal, inclusiv refacerea stratului de rutier la forma inițială”, a declarat viceprimarul Gheorghe Aldea pentru Cronica de Fălticeni. ”A expirat termenul de 15 iunie. Primăria este pregătită să ridicăm semnele de circulație din intersecțiile unde au fost amplasate și dăm drumul la circulație, nu pentru că ar fi gata lucrările ci pentru că a expirat termenul solicitat, pus de acord între Primărie și firma constructoare”.

Viceprimarul municipiului Fălticeni mai spune că refacerea asfaltului, în locul unde s-a intervenit la rețeaua de apă și canalizare, era o sarcină ce revenea exclusiv firmei 3T Construct și, ar fi trebuit, ca măcar pe partea dreaptă a străzii, pe sensul de mers spre Suceava, să fi fost refăcută porțiunea care acum este acoperită cu pietriș.

”Refacerea sistemului rutier, la forma inițială, intră în sarcina constructorului: așa scrie în caietul de sarcini, în oferta lor, în angajamentul ferm pe care l-au făcut la semnarea contractului. Din punctul meu de vedere nu și-au respectat promisiunea, pentru că nu au terminat”, conchide Aldea.

El este de părere că s-a procedat corect atunci când s-a deviat circulația pe strada Sucevei, pentru că au fost zile ploioase și zile în care s-au făcut săpături foarte apropiate de axul drumului afirmând că ”nu am vrut să riscăm, nici noi nici constructorul, să avem accidente și surpări de maluri” .

Pe lângă fixarea capacelor de canal, firma 3T Construct mai are de făcut și o serie de branșamente pe Sucevei, însă acestea nu vor afecta bunul mers al traficului rutier, lucrările de branșare fiind prevăzute în zona trotuarelor.

ȘTIRI