Restituiri: Mare agitație între comercianții din FălticeniRestituiri

Restituiri: Mare agitație între comercianții din Fălticeni

       Accesări: 2584

Întreg orașul și județul nostru este profund nemulțumit de felul cum funcționează comisiunile de impuneri, cari sunt prezidate de controlori financiari străini, ce nu cunosc adevărata situație materială a contribuabililor.

La Fălticeni, comisiunea e prezidată de un domn controlor din Pașcani, care nu numai că nu menține impozitele la cari erau impuși contribuabilii până acum, dar face opinie separată, fiind de părere ca veniturile acestora să fie majorate din oficiu și după declarații de cel puțin 3-4 ori.

Astfel, sunt majorate impozitele pe venit ale comercianților, cărora li se protestează zilnic zeci de polițe și cari sunt pe punctul de a înceta plățile.

În județ, unii președinți ai comisiunilor, la protestul negustorilor că li se mărește pe nedrept impozitul, pe care nu-l vor putea suporta, le propun acestora, pur și simplu, să se angajeze ca lucrători la fabricile din Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Suntem informați că în fața acestei stări de lucruri, comercianții au luat atitudine, expediind numeroase telegrame Ministerului de finanțe, prin cari cer înlocuirea urgentă a președinților comisiunilor de impuneri.

Afară de aceasta, o delegație a plecat la București, spre a se prezenta parlamentarilor județului nostru, și în special d-lui Gr. Gafencu, secretarul general al Ministerului de externe, cărora le va adresa memorii în acest sens.

Dacă nu li se vor satisface cererile, negustorii fălticeneni sunt hotărâți să-și închidă magazinele ca o protestare împotriva felului cum înțeleg reprezentanții fiscului să aprecieze adevărata situație materială a contribuabililor.

Articol publicat în ziarul local Săptămâna – nr. 11, din 3 martie 1929

ȘTIRI