Reperele orașului Fălticeni în urmă cu 45 de aniNostalgie

Reperele orașului Fălticeni în urmă cu 45 de ani

       Accesări: 6775

Au trecut și au fost frumoși. Anii 70 au fost anii dezvoltării orașului Fălticeni. Reperele urbei erau ilustrate în numeroase cărți poștale. S-au pus în vânzare nenumărate exemplare prin care localnicii sau turiștii transmiteau prietenilor gânduri și mesaje, promovând de fapt localitatea și elementele reprezentative ale localității.

Într-o perioadă când programul TV era limitat la câteva ore, acesta era cel mai bun mijloc de a face cunoscut altor români farmecul local.

Vectorii de imagine ai orașului Fălticeni erau așezați pe hârtia cărților poștale.

Erau ieftine, la modă, și se găseau aproape peste tot. Se puteau cumpăra din librării, tutungerii, chioșcuri de ziare și, desigur, la poștă. Mii de exemplare au fost tipărite pentru a fi trimise sau păstrate ca amintiri peste ani.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Obiectivele erau adunate într-un colaj de patru sau cinci imagini cu instituții, fabrici, clădiri și locuri reprezentative. Cu ceea ce mândream noi fălticenenii.

Pe una din aceste cărți poștale, care au circulat la începutul anilor 70, sunt imortalizate câteva din obiectivele caracteristice ale așezării urbane de lângă Șomuz: învățământul (Liceul ”Nicu Gane”), administrația (Primăria Fălticeni), cultura (Casa memorială Artur Gorovei), industria (Filatura de in și cânepă).

ȘTIRI