Religia la un pas de a fi scoasă din programa şcolarăNațional

Religia la un pas de a fi scoasă din programa şcolară

       Accesări: 49

La mijlocul săptămânii trecute, o propunere legislativă a deputatului Remus Cernea privind înlocuirea „Religiei” din programa şcolară a trecut tacit de Camera deputaţilor şi poate deveni literă de lege dacă primeşte şi girul Senatului.

Propunerea parlamentarului amendează Legea Educaţiei care prevede că religia este disciplină şcolară, iar la „solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie”.

Dacă amendamentul va trece de Senat, din anul şcolar 2015-2016 „Religia” va deveni disciplină opţională pentru elevii din învăţământul primar. În locul religiei va fi introdusă disciplina „Etică şi Cultură Civică”, care va avea ca scop:  „cultivarea spiritului critic, raţionalitatea şi empatia in masura sa dezvolte un aparat critic de judecata morala propriu fiecarui elev, dar si acela de a prezenta drepturile omului si reperele institutionale si valorile fundamentale ale unei societati deschise si democratice”, spune deputatul Remus Cernea.

[polldaddy poll=”8392353″]

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI