Registru de riscuri pentru judeţul SuceavaActualitate

Registru de riscuri pentru judeţul Suceava

       Accesări: 113

Sub conducerea prefectului Florin Sinescu, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit după incendiul care a mistuit sediul Seminarului Teologic Suceava şi a hotărât că este necesară identificarea tuturor riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă în judeţul Suceava.

Se are în vedere cartarea tuturor zonelor judeţului în funcţie de evenimenetele înregistrate după anul 1989: inundaţii, avalanşe, alunecări de teren, incendii de pădure, explozii, intervenţii majore pentru căutare-salvare persoane. Vor fi luate în calcul şi posibilităţile fiecărei localităţi de a face faţă situaţiilor de risc.

“Este importantă realizarea acestei hărţi, pentru intervenţia în situaţii de urgenţă şi în mod special a capabilităţilor din judeţul nostru, poziţionarea lor faţă de zonele de risc. Este important să ştim la ce putem apela în caz de nevoie, idiferent că aparţine structurii de stat sau agenţilor economici privaţi. Astfel intervenţiile vor putea fi făcute în timp de reacţie mai scurt şi vor putea fi restrânse consecinţele producerii unui posibil dezastru. Pe baza acestor informaţii se vor realize la nivel judeţean procedurile operaţionale de intervenţie standard”, a precizat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava, citat de presa judeţeană.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI