Recunoașteți strada ???Actualitate

Recunoașteți strada ???

       Accesări: 139

Astăzi vă invit să facem un exercițiu de memorie. Nu vă propun o întoarcere în timp, ci facem o trimitere la prezent. Municipiul Fălticeni are peste 100 de străzi, însă, pe lângă acestea este una care…nu există. Cu toate astea ea își face veacul pe un indicator aflat la numai doi pași de buricul târgului.

STRADA CARE NU EXISTĂ se numește…Nici nu-mi dau silința cum să o pronunț, pentru că oricum sună aiurea…Cuza Stația sau Stația Cuza, spuneți cum vreți.

Consultând nomenclatorul veți constata și dumneavoastră că Stația Cuza (Cuza Stația) nu se regăsește în nici un act oficial al Primăriei. Nici pe Google Maps nu o găsești. Întrebați orice fălticenean unde este strada asta și urmăriți-i reacția. S-ar putea să găsiți totuși unul care să vă spună că știe pe unde este. Să nu-l credeți, ori minte ori mintea nu o are limpede.

Și, totuși, strada asta, cică, duce undeva. Da, sigur, nicăieri! Direcția arată spre strada 13 Decembrie, iar de acolo…poți să o tot cauți.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La o privire mai atentă, strada Cuza Stația (Stația Cuza) este de fapt un vechi indicator al străzii Cuza Vodă întors cu ”fundul în sus”. Peste Vodă cel ”răsturnat” de situație este lipit cuvântul Stația, pe care măcar îl poți citi fără să-ți îndoi gâtul. Întrebarea este care Stația?

Nu cunoaștem autorul, dar sigur este un individ care lucrează cu jumătăți de măsură sau cum spun nemții ”care a făcut economie la aer”. Asta mă duce cu gândul la celebra zicere românească ”timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim.”

Aveți idee de când stă acolo indicatorul? De vreo cinci ani îl știu eu, cățărat pe stâlpul metalic.

Dacă este cineva cu domiciliul pe Cuza Stația (Stația Cuza) lasați-ne și nouă un mesaj.

ȘTIRI