Record în activitatea Ambulanței Fălticeni: 10.250 de intervenții realizate în anul 2014Actualitate

Record în activitatea Ambulanței Fălticeni: 10.250 de intervenții realizate în anul 2014

       Accesări: 78

Lucrează aproape în fiecare zi la foc continuu. Sunt angajații Ambulanței Fălticeni care asigură permanența unui serviciu dedicat salvării de vieți omenești. De la an la an numărul apelurilor crește, astfel că echipajele medicale de urgență sunt tot solicitate.

Anul trecut cei 35 de ambulanțieri fălticeneni au avut nu mai puțin de 10.250 de intervenții în municipiu și în întreaga regiune arondată acestuia. Au fost mai multe ca niciodată.

Cu doar patru mașini, ei acoperă o zonă de 160.000 de locuitori, care ajunge până la limita cu județele Iași și Neamț. Nu puține sunt zilele când echipajele Ambulanței Fălticeni vin de la o intervenție și pleacă la alta.

Cele mai multe sunt în august, atunci când cei plecați în străinătate se întorc acasă, și în decembrie. În ultima lună din an, majoritatea solicitărilor către ambulanță vin de la cei care au ”sărit calul” cu mâncarea și băutura de sărbători. Organizate după un clasament, în topul celor mai numeroase intervenții pe luna decembrie sunt cele pentru persoanele care acuză dureri abdominale și de torace, s-au ales cu traumatisme sau fracturi și alte leziuni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cu toate acestea, pe 1 și 2 ianuarie cât și primele zile după Învierea Domnului sunt cele mai aglomerate pentru ambulanțierii fălticeneni care ajung să facă și 50 de intervenții în doar 24 de ore, aproape triplu față de o perioadă normală.

Aproape 70% din apelurile pe anul trecut au venit din mediul rural. Dolhasca, Mălini, Preutești și Vadu Moldovei sunt comunele care figurează în topul localităților cu cele multe solicitări.

Echipa Ambulanței Fălticeni are un singur medic, 18 asistente și 16 șoferi. La începutul acestui an, parcul auto al Substației s-a înnoit cu o autosanitară 4×4 repartizată de Ministerul Sănătății.

ȘTIRI