Record de viteză pe drumurile publice din județul SuceavaRegional

Record de viteză pe drumurile publice din județul Suceava

Una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave pe drumurile publice rămâne viteza excesivă.
Poliţiştii suceveni organizează zilnic acţiuni în trafic pentru identificarea şoferilor care încalcă legislaţia rutieră, sancţionarea acestora şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.
Recomandările preventive sunt însă de multe ori ignorate. La sfârșitul săptămânii trecute, recordul de viteză s-a înregistat pe Drumul European 85, pe raza localității Dărmănești.
Duminică, în jurul orei 12.30, aparatul radar montat pe o autospecială din dotarea Serviciului Rutier – IPJ Suceava a înregistrat viteza de 190 km/h mașina în cazul unei mașini care avea la volan un bărbat în vârstă de 27 de ani din municipiul Rădăuţi. Pe respectivul sector de drum viteza este limitată la 50 km/h.
Nu a fost singura ispravă a tânărului. Acesta a efectuat o depăşire interzisă pe marcajul longitudinal continuu. În plus, conducătorul auto a prezentat o dovadă de înlocuitoare a permisului de conducere, acesta fiind suspendat pentru verificări într-o cauză penală.
Poliţiştii i-au suspendat bărbatului dreptul de circulaţie pentru 90 de zile şi i-au aplicat şi două sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea regimului legal de viteză şi depăşire interzisă, în valoare de 1750 lei.

ȘTIRI