Record de pasageri pe Aeroportul Internaţional Suceava: 200.000 de călători au tranzitat deja aeroportulActualitate

Record de pasageri pe Aeroportul Internaţional Suceava: 200.000 de călători au tranzitat deja aeroportul

       Accesări: 1161

Trafic în creștere încă de la începutul anului. Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” continuă să înregistreze un flux tot mai ridicat de pasageri, fapt care arată că sucevenii manifestă un interes sporit pentru călătoriile cu avionul. În luna iulie, anul curent, numărul călătorilor a depășit numărul 100.000.

Recordul din vară este urmat de un al doilea record depășit astăzi, 9 octombrie 2017, când pe Aeroportul Suceava s-a atins pragul de 200.000 de pasageri. Aceștia au tranzitat aeroportul în anul 2017 pe cursele dus și întors spre destinații din țară și străinătate.

Pasagerul cu numărul 200.000 este Elena Maloș din zona Rădăuți. Ea a călătorit înregistrat pe ruta Londra – Suceava.

Preşedintele Gheorghe Flutur susține că cifra înregistrată reprezintă un „record istoric” şi estimează până la finele anului creşterea numărului călătorilor la 250.000.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Anul trecut s-au înregistrat 57.266 de pasageri pe aeroportul Suceava iar în acest an, în numai nouă luni, am atins 200.000. Avem o creştere de aproape patru ori. Pentru anul viitor încercăm să ducem şi mai sus această cifră şi am în vedere faptul că suntem într-o ofensivă continuă de a deschide noi zboruri către noi destinaţii.”, a declarat Flutur. „Mulțumim tuturor pasagerilor care au ales ca punct de plecare sau sosire aeroportul nostru.Suntem pregătiți să asigurăm noi investiții pentru creșterea  capacității și vom continua să promovăm Aeroportul pentru deschiderea de noi curse interne și internaționale.”

Oficialitățile județene au purtat discuții recente în Germania pentru introducere unei curse Suceava-Memmingen, însă pe viitor nu sunt excluse zboruri spre Bruxelles, Madrid sau alte destinații unde se află comunități mari de suceveni. În acealași timp se poartă tratative cu mai multe companii aeriene, printre care și Blue Air pentru operarea de noi destinaţii.

Gheorghe Flutur a menționat că vor continua investiţiile la aeroport pentru extinderea terminalului de pasageri.

Consiliul Județean Suceava va utiliza un credit de 6 milioane de lei pentru realizarea obiectivului amintit, care va permite gestionarea unui flux mai mare de călători.

ȘTIRI