Recomandări de la Biblioteca municipală: Sorin Guia – „Discursul religios. Structuri şi tipuri”Actualitate

Recomandări de la Biblioteca municipală: Sorin Guia – „Discursul religios. Structuri şi tipuri”

       Accesări: 222

recomandariAtragem atenţia cititorilor cu preocupări diverse asupra unei cărţi ce a intrat în colecţiile Bibliotecii noastre.

Este vorba despre „Discursul religios. Structuri şi tipuri” a profesorului fălticenean Sorin Guia, publicată nu demult la Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în colecţia „Logos”.

„Dacă fenomenul religios este capabil să genereze efecte şi consecinţe în planurile mentalităţii şi acţiunii umane, principala cale de creare a acestor efecte şi consecinţe o reprezintă discursul.”

Aşa încep Preliminariile la această carte care este „un studiu aprofundat asupra unei probleme neabordate în literatura de specialitate din punctul de vedere al actelor de limbaj şi al pragmaticii lingvistice”. (Constantin Frâncu).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Lucrarea este de referinţă pentru studenţii facultăţilor de Litere, Teologie şi Filosofie întrucât aceştia vor găsi în ea informaţii esenţiale despre analiza discursului în general şi a discursului religios în special dar şi pentru toţi cei interesaţi de fenomenologia religioasă.

Numele autorului, profesor la Catedra de Limba română şi lingvistică generală, Facultatea de Litere a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, este cunoscut şi prin alte studii de retorică şi dialectologie română dar şi prin volumele “Elemente de dialectologie română”  şi “Dialectologie română. Studii şi corpus de texte”, aflate, de asemenea, în colecţiile bibliotecii noastre.

Adriana Mihăilă

ȘTIRI