Recomandarea liberalului Aldea pentru pesedistul Sburlea: Să conjuge verbul ”a fi” alături de epitetul ”gunoi”Actualitate

Recomandarea liberalului Aldea pentru pesedistul Sburlea: Să conjuge verbul ”a fi” alături de epitetul ”gunoi”

       Accesări: 137

Ședință cu năbădăi. Ultima întrunire din cadrul deliberativului, cea din 30 iulie, nu a fost lipsită de săgeți verbale. Primele tensiuni din Consiliul Local Fălticeni au izbucnit la al doilea proiect de hotărâre pe ordinea de zi care viza aprobarea reglementărilor referitoare la depozitarea deșeurilor menajere pe platforma temporară de la Antilești.

Președintele de ședință, Vasile Sburlea (PSD), și-a aprins paie în cap după ce s-a adresat consilierilor din opoziție folosind în alocuțiunea sa sintagma ”gunoaie liberale”.

Anterior acestei afirmații, consilierul local Gheorghe Aldea (PNL) ceruse printr-un amendament revizuirea taxei, de la 20 la 60 de lei pe metru cub pe lună, depusă în fondul de relocare pentru deșeurile menajere. Taxa va fi plătită de primăriile din zona Fălticeni care au cerut depozitarea gunoaielor pe platforma temporară de la Antilești.

Grupul liberal a cerut să i se explice ce înțelege și la ce se referă consilierul Vasile Sburlea când spune ”gunoaie liberale”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Chiar dacă s-a lăsat așteptată, replica celor din opoziție îl trimite pe decanul de vârstă din Consiliul Local la cartea de gramatică. Co-președintele PNL și consilierul local Gheorghe Aldea îl îndeamnă pe președintele de ședință să conjuge verbul ”a fi” împreună cu epitetul ”gunoi”.

”Dacă jocul de cuvinte folosit de domnul consilier Sburlea a fost intenționat, îi recomand să conjuge verbul ”a fi” însoțit de epitetul ”gunoi”, începând cu indicativ prezent și până la trecut mai mult ca perfectul”, ne-a declarat Gheorghe Aldea. ”Nu cred că a fost intenționat. Dacă nu a fost intenționat, a fost un joc de cuvinte folosit greșit în ședința de consiliu local.”

Întrebat dacă social-democratul Vasile Sburlea și-a cerut scuze pentru cele afirmate, Gheorghe Aldea spune că le așteaptă, dacă totul a fost cu intenție.

Liberalii nu s-au așteptat ca un fost membru al defunctului Partid Democrat Liberal să se adreseze în plen folosind ”jocuri de cuvinte”, de altfel interpretabile.

”Domnul președinte a fost foarte tensionat în ședința de Consiliu Local. Dacă a fost un joc nefericit de cuvinte așteptăm scuze din partea dumnealui”, explică liberalul Aldea. ”A fost ultima ședință pe care a prezidat-o. A mai avut și alte scăpări, dar mergem mai departe.”

El susține membrii din grupul aleșilor locali PNL au dorit să deblocheze situația gunoaielor din zona municipiului Fălticeni, prin votarea proiectului de hotărâre, fără ca tariful plătit de localnici să fie majorat.

ȘTIRI