Accesări: 66

prospectiuni_director_executiv_gehrig_schultz

Readus în discuție. Cazul celor 19 case din comuna Bunești cu pereții fisurați nu putea fi trecut cu vederea de oficialii companiei Prospecțiuni. Americanul de origine germană Gehrig Schultz, care ocupă poziția de director executiv, a făcut o declarație pe marginea problemelor semnalate în ianuarie, probleme care i-au revoltat pe localnicii din satul Uncești. El adresează un mesaj prin care își exprimă propria poziție pe tema situației actuale.

Deși nu există un rezultat final al expertizei derulate la fața locului, Schultz spune că ”este foarte puțin probabil ca activitatea noastră să fi cauzat acest fenomen”, însă promite că vor fi cercetate toate ”scenariile posibile”.

El a reiterat faptul că există o deschidere la dialog în privința problemelor semnalate se va analiza în detaliu toate situațiile sesizate de localnici în legătură cu activitatea societății de prospecțiuni geologice în comunele aflate pe raza proiectului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Directorul executiv Prospecțiuni amintește de compensarea corectă și rapidă a oricăror daune temporare ”cauzate de operațiunile noastre”.

Cu o experiență de 65 ani de ani în domeniu, compania românească desfășoară lucrări pe întreg teritoriul țării. În județul Suceava, proiecte s-au derulat în peste 40 de localități printre care Berchișești, Cornu Luncii, Cumpărătura, Horodniceni, Mihăiești, Liteni, Rădășeni și Rotopănești.

Cu aproximativ 2500 de angajați, firma controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender operează lucrări similare în Georgia, Albania, Bulgaria, Spania, Portugalia și Maroc.

Reacția directorului executiv Gehrig Schultz
”Doresc să le transmit localnicilor din Bunești faptul că suntem în permanență deschiși la dialog și sunt convins că putem rezolva orice problemă ar putea apărea pe parcursul activității noastre. De asemenea, doresc să vă asigur atât personal, cât și în numele companiei pe care o reprezint, că vom analiza în detaliu toate situațiile sesizate de localnici în legătură cu activitatea societății noastre în comunele aflate pe raza proiectului.

Politica Prospecțiuni prevede compensarea corectă și rapidă a oricăror daune temporare cauzate de operațiunile noastre. Pentru a rezolva această situație cât mai repede, am contractat un expert în domeniul construcțiilor (un evaluator imparțial), care va examina casele și va determina gravitatea și vechimea daunelor. Acesta este modul nostru de a ne arăta sprijinul față de comunitățile locale, un aspect foarte important pentru operațiunile noastre și pentru întreaga familie Prospecțiuni.

În fiecare an realizăm, în medie, aproximativ 4-5 milioane de măsurători geofizice pe teritoriul întregii țări, iar în ultimii șase ani am observat doar două cazuri în care vibrațiile au crescut odată cu distanță. Am întâlnit un fenomen geologic unic în zona comunei Bunești. Ocazional, suprafața înghețată, apa care saturează pământul și condițiile geologice locale pot genera o situație unică.

Referitor la fisurile apărute la casele localnicilor din Bunești, este foarte puțin probabil ca activitatea noastră să fi cauzat acest fenomen, dar vom investiga toate scenariile posibile.
   
Vreau să îi asigur pe toți sucevenii că metodele noastre de achiziție de date geofizice respectă proceduri și standarde de siguranță stricte, omologate la nivel internațional. După primele zile de activitate în zonă, am sporit măsurile de siguranță peste reglementările internaționale, pentru a crește gradul de siguranță. Protejarea angajaților și a comunităților în care lucrăm este pe primul loc pentru noi. Întotdeauna am ajutat oamenii, indiferent de problemele cu care se confruntă, ceea ce vom face și de această dată.

Prospecțiuni este o companie românească, mândră de rădăcinile sale, care timp de 65 de ani nu doar că și-a desfășurat activitatea la cele mai înalte standarde, dar s-a și implicat în comunitățile unde a derulat proiecte. Angajații Prospecțiuni sunt cunoscuți pentru implicarea în situații deosebite. Fie că este vorba despre renovarea sau modernizarea unor instituții, deszăpezirea drumurilor blocate, acordarea de donații sau chiar salvarea vieților unor persoane aflate în pericol, ei au fost mereu dornici să ofere o mână de ajutor celor aflați în dificultate.”

Rudy H.

ȘTIRI