Râvna Duhovnicească – eveniment dedicat sărbătorilor pascale la Biblioteca Eugen LovinescuEveniment

Râvna Duhovnicească – eveniment dedicat sărbătorilor pascale la Biblioteca Eugen Lovinescu

       Accesări: 105

Luni, 30 martie 2015, Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” a găzduit evenimentul cultural „Râvna Duhovnicească”. Manifestarea este inclusă în programul județean „Paștele în Bucovina”.

La realizarea evenimentului și-au adus aportul: pictorul fălticenean Ioan Șoldănescu, prezent cu o expoziție personală de icoane, elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” coordonați de prof. Ana Butnaru cu o expoziție de pictură religioasă pe hârtie și piatră. Biblioteca a amenajat și un stand de carte religioasă. Cele trei expoziții rămân deschise publicului.

Colegiul „Vasile Lovinescu” a contribuit cu eseuri ale elevilor, iar Grupul „Balada”, coordonat de prof. interpret Maria Tanasă, a preyentat un scurt program de pricesne. Prezent la eveniment, preotul Gheorghe Aramă, slujitor la Paraclisul Colegiului Național „Nicu Gane”, a  vorbit despre semnificația icoanelor și a postului.

[ot-gallery url=”https://www.cronicadefalticeni.ro/poze/ravna-duhovniceasca-eveniment-cultural-la-biblioteca-e-lovinescu/”]

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI