Râul Moldova a luat viața unui copil la Gura Humorului. Doi minori au fost salvați de pompierii militariRural

Râul Moldova a luat viața unui copil la Gura Humorului. Doi minori au fost salvați de pompierii militari

       Accesări: 974

Tragedie la Gura Humorului. În această după-amiază, un copil de 9 ani și-a pierdut viața în râul Moldova, iar doi prieteni ai săi au fost salvați la timp de pompieri.

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului au fost alertați, în jurul orei 15.33, că doi copii au rămas izolați pe o insulă de pământ, în albia râului Moldova, pe raza orașului Gura Humorului. De asemenea, un al treilea copil, care se afla cu cei doi, a căzut în apele râului și a fost dus în aval.

Echipajele salvatorilor s-au deplasat la fața locului cu o barcă de salvare și o ambulanță SMURD. În sprijinul pompierilor militari au sosit echipaje de polițiști și jandarmi, precum și de la Serviciul de Ambulanță Județean.

Pompierii au lansat barca la apă și i-au salvat pe cei doi băieți, de 11 și 12 ani, izolați în albia râului. Aceștia au fost aduși la mal teferi și fără să acuze probleme medicale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Concomitent, l-au căutat pe băiatul de 9 ani, luat de ape. Acesta a fost găsit la aproximativ 800 de metri în aval, a fost scos la mal, iar paramedicii SMURD au început manevrele de resuscitare, sprijiniți de echipajul SAJ. Din păcate, după 61 de minute de masaj cardiac, a fost declarat decesul micuțului.

Misiunea pompierilor s-a încheiat la ora 17.30.

ȘTIRI