Răspunsul ANAF Antifraudă după vizita de la Fălticeni: Verificările s-au făcut în urma analizelor de risc fiscalActualitate

Răspunsul ANAF Antifraudă după vizita de la Fălticeni: Verificările s-au făcut în urma analizelor de risc fiscal

       Accesări: 524

EXCLUSIV!!!

Ecourile acțiunii lor sunt la fel de actuale. Inspectorii ANAF Antifraudă au efectuat la sfârșitul lunii martie mai multe controale în Fălticeni, vizita lăsându-se cu amenzi usturătoare și închiderea unor magazine. Administratorii mai multor firme din municipiu s-au plâns, fără a-și declara nemulțumirea în mod oficial, de modul cum s-au derulat verificările.

La momentul respectiv aceștia s-au socotit nedreptățiți prin prisma sancțiunilor aplicate.

Vizita lucrătorilor ANAF Antifraudă s-a lăsat cu două magazine din Fălticeni, cuantumul amenzilor aplicate ridicându-se la 48.500 lei. Aceștia au confiscat bunuri și numerar în valoare de 50.900 lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”În cazul în care operatorii economici se consideră neîndreptățiți, vă aducem la cunoştinţă că ei au posibilitatea de a contesta măsurile dispuse de inspectorii DGAF, în termen de 15 zile de la data comunicării și la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârşită contravenția, conform art. 31, alin. (1) şi art. 32, alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor”, ne-a declarat Alexandru Cristea, purtătorul de cuvânt ANAF Antifraudă.

El mai spune că verificările din 19 martie, de la Fălticeni, au fost inopinate, pe o tematică clară, și s-au făcut pe baza analizelor de risc fiscal. Controalele au fost generate și de informațiile primite telefonic sau prin petiții.

”Inspectorii antifraudă realizează doar controale tematice şi inopinate, conform art. 14 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.74/2013 privind măsurile pentru îmbunătăţirea şi reorganizarea activităţii ANAF. Verificările specifice se realizează în urma analizelor de risc fiscal efectuate, dar şi ca urmare a informaţiilor obţinute prin TelVerde, circuitul petiţiilor sau alte mijloace specifice”, ne-a declarat Alexandru Cristea.

Purtătorul de cuvânt al ANAF Antifraudă a ținut să precizeze cotidianului Cronica de Fălticeni faptul că în anul 2014 au fost identificate prejudicii totale de 2,13 miliarde euro.

Pentru primele două luni ale anului 2015, pagubele se ridică la peste 100 de milioane de euro.

DRA Suceava a făcut, la momentul respectiv, verificări specifice la 17 firme din Fălticeni, care desfășoară activități comerciale în domenii precum alimentație publică, comerț cu produse alimentare/nealimentare, flori și plante ornamentale sau materiale de construcții.

Neregulile găsite la două societăți au făcut ca activitatea lor să fie suspendată de inspectorii antifraudă, timp de 30 de zile, pentru încălcarea obligației de utilizare a casei de marcat.

ȘTIRI