Ciprian Tudosă este vicecampion mondial la canotaj: Sportivul din Rădășeni readuce România pe podiumul seniorilorSport

Ciprian Tudosă este vicecampion mondial la canotaj: Sportivul din Rădășeni readuce România pe podiumul seniorilor

       Accesări: 1305

Succes românesc la cel mai înalt nivel. Lotul României s-a întors cu rezultate prețioase de la Campionatul Mondial de Canotaj pentru seniori, ce s-a încheiat duminică, la Plovdiv (Bulgaria). Seria reușitelor bifate de tricolori a fost deschisă în proba de dublu rame de echipajul din care face parte rădășeneanul Ciprian Tudosă.

După un parcurs de excepție, ce le-a asigurat calificarea în finală, reprezentanții țării noastre au încheiat proba pe locul secund.

În ultimul act al competiției internaționale, sportivii români au reușit o cursă superbă devansând alte cinci echipaje de top printre care cele ale Noii Zeelande și Canadei.

Fără un obiectiv propus în perspectiva cursei, Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc au adus României două medalii de argint, primele din cadrul Campionatul Mondial de Canotaj.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Canotorul din Rădășeni afirmă că momentul este unul special pentru el ținând cont că familia și prietena lui au fost alături de el la premiere.

„Cursa nu a fost chiar grea. Așa cum spuneam, trebuie doar să ne facem cursa și rezultatul va veni sigur.”, ne-a declarat Ciprian Tudosă. „Ne întoarcem acasă cu medalia de argint. Este un moment deosebit pentru mine! La fel de special este și faptul că familia mea și iubita mea mi-au fost alături și i-am văzut așa fericiți când eram pe podiumul de premiere. Cu o seară înainte de cursă, vorbeam cu iubita mea și mi-a zis…știu că mâine mă vei face mândră și o să plâng de fericire… și asa a și fost.”

Podiumul probei de dublu rame a fost completat de Croația (locul 1) și Franța (locul 3).

Sportivul Ciprian Tudosă se află în fața unei performanțe memorabile.

El obține prima medalie la întrecerea principalilor „actori” din categoria seniorilor și cea mai valoroasă de până acum. Acesta este, totodată, cel mai bun rezultat al său și prima medalie câștigată la nivelul campionatului mondial de seniori, pentru lotul masculin al României, după foarte mulți ani.

Titlul de vicecampion mondial vine la 17 ani distanță de la performanța care i-a adus prima medalie în perioada junioratului.

Palmaresul canotorului din Rădășeni este de peste 40 de medalii cucerite în competițiile naționale, balcanice, europene și internaționale.

Marți, 18 septembrie, la baza sportivă din cadrul Complexului Sportiv Național Snagov (Baza Nouă) din Siliștea Snagovului, lotul României va fi felicitat pentru performanțele obținute la Campionatul Mondial de Canotaj de la Plodviv.

La eveniment vor participa președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, președinte Comitetul Olimpic Sportiv Român, Mihai Covaliu, antrenori și membri ai conducerii tehnice, și secretarul de stat pentru sport,Cosmin Răzvan Butuza.

La aceeași competiție, România a mai obținut medalia de aur în proba de dublu vâsle prin Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă.

ȘTIRI