Răcire accentuată a vremii în următoarele zile. Mii de suceveni din zona de munte au probleme cu furnizarea energiei electriceRegional

Răcire accentuată a vremii în următoarele zile. Mii de suceveni din zona de munte au probleme cu furnizarea energiei electrice

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, din 5 ianuarie vremea se va răci accentuat, astfel încât va deveni deosebit de rece în zilele de 6 şi 7 ianuarie, când vor fi maxime în medie între -10 şi -8 grade.

Va fi ger în timpul nopţilor de 6, 7 şi 8 ianuarie, cu minime ce se vor situa în medie între -16 şi -12 grade.

Înrăutățirea vremii s-a simțit în județul Suceava încă de miercuri, 4 ianuarie, când zona de munte s-a aflat sub Cod portocaliu de vânt puternic.

Vântul a produs avarii la rețelele de distribuție a energiei electrice în 16 localități, potrivit unui raport operativ al DEDL Suceava, dar publicității de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava.

Un număr de 11 localități au fost afectate total (Chiril, Cojoci, Satu Mare, Holda, Broşteni, Crucea, Cotârgaşi, Holdiţa, Lungeni, Neagra și Pietroasa) și 5 parțial (Straja, Marginea, Milișăuți, Bădeuți și Frasin). În total au fost afectate 66 de Posturi de Transformare cu 5.333 de consumatori nealimentați.

Mai multe elemente de infrastructură au fost afectate de brazi care au căzut din cauza vântului.
Cinci echipaje specializate au lucrat în teren pentru depistarea defecțiunilor, repararea lor și realimentarea consumatorilor.

La ora 18, mai erau doar 6 localități afectate de lipsa energiei electrice, întreruptă din cauza fenomenelor meteo periculoase: 3 total (Chiril, Holda şi Holdița) şi 3 parțial (Straja, Milişăuți şi Bădeuți), în total 1453 de consumatori nealimentați.

 

ȘTIRI