Răbufnirea iernii a îngreunat traficul rutier pe drumurile naţionale din judeţul SuceavaRural

Răbufnirea iernii a îngreunat traficul rutier pe drumurile naţionale din judeţul Suceava

       Accesări: 92

În după-amiaza zilei de vineri, 3 aprilie, Judeţul Suceava s-a aflat sub atenţionare meteorologică Cod Galben (ninsoare, vânt, viscol, rafale 70 km/h, vizibilitate foarte redusă).

La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava, s-a constituit, prin ordinul prefectului, Grupa Operativă formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului judeţului Suceava, ISU “Bucovina” al judeţului Suceava, IPJ Suceava, IJJ Suceava şi SDN Suceava.

La ora 14:00, pe DN2, la ieşirea din Grăniceşti spre Siret circulaţia a fost blocată. De asemenea, au fost blocate şi intrările în DN 2 dinspre DN 17 A, din zona localităţilor Dorneşti şi Bălcăuţi, precum şi pe DC 39 în localitatea Calafindeşti. Din ordin al prefectului judeţului Suceava, s-a dispus restricţionarea totală a circulaţiei pe DN2, între localităţile Siret şi Iacobeşti.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, 64 de autovehicule, în care se aflau 211 persoane, au fost suprinse şi au rămas blocate în sectorul de drum înzăpezit. Deblocarea acestora s-a făcut prin formarea de coloane de maşini în grupuri mici cu antemergători şi postmergători de la SDN, ISU şi IPJ, pe un singur sens, într-o direcţie şi cealaltă a drumului european.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În timpul acestor manevre s-a creat posibilitatea executării a două misiuni ale ambulanţelor SAJ spre şi dinspre Siret, care au fost însoţite de autospecialele pompierilor militari până în zonele unde circulaţia se efectua fără probleme.

Nu a fost cazul evacuării şi cazării persoanelor în adăposturile special constituite pentru situaţii de urgenţă pe raza localităţii Grăniceşti.

În jurul orei 18:00, circulaţia a fost reluată pe sectorul de drum blocat, în ambele sensuri.

Blocajele în trafic s-au produs în principal din cauza manifestării unor fenomene meteo de o  violenţă extremă, într-un timp foarte scurt, pe un spaţiu foarte restrâns, dar şi a faptului că unele autovehicule nu erau echipate cu anvelope corespunzătoare.

Intervenţiile au angrenat 67 angajaţi ai MAI (40  pompieri militari, 9 jandarmi, 18 poliţişti), 38 de persoane din cadrul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU),  22 angajaţi de la Drumuri naţionale, şi 6 reprezentanţi E.ON. De asemenea au fost utilizate 37 mijloace de intervenţie: 7 ISU, 2 IJJ, 8 IPJ, 3 Eon, 2 CLSU, 15 Drumuri naţionale, 3 E.ON.

Acţiunile operative s-au încheiat la ora 19:10, iar mijloacele SDN Suceava şi ale Poliţiei au rămas în patrulare şi monitorizare pe zonele vizate.

ȘTIRI