Pugilistul fălticenean Sebastian Găină participă la Campionatul Național de Box pentru juniori de la BrăilaSport

Pugilistul fălticenean Sebastian Găină participă la Campionatul Național de Box pentru juniori de la Brăila

       Accesări: 1034

Actualizare: Sebastian Găină a fost învins de vicecampionul european Adrian Preda. Ulterior, sportivul piteștean a câștigat titlul național în finala de sâmbătă, 12 octombrie.

Un tânăr sportiv din Fălticeni își va măsura forțele cu un dublu vicecampion european, în cadrul celei mai importante competiții pugilistice a juniorilor din România.

La Brăila, a început Campionatul Național de Box rezervat juniorilor.

Competiția este organizată de Federația Română de Box, în perioada 7-12 octombrie 2019.

În ring vor urca peste 150 de sportivi, născuți în anii 2003-2004, la 13 categorii de greutate.

În prima zi, la categoria 57 de kilograme, a intrat în concurs și reprezentantul secției de box ACS “Nada Florilor” din Fălticeni, Sebastian Găină, elevul instructorului Gheorghe Butnaru.

Sebastian și-a învins emoțiile, a urcat hotărât în ring, și l-a învins prin abandon, în prima repriză, pe Aciu Armand, reprezentantul clubului CSM Zalău.

O serie de cinci lovituri puternice au fost decisive pentru victoria lui Sebastian, încă din prima rundă.

Joi va urma un meci și mai dificil, în faza sferturilor de finală, împotriva vicecampionului european Adrian Preda, legitimat la FC Argeș – CSM Pitești. Acesta are în palmares două medalii europene.

Un eventual succes l-ar aduce pe Sebastian în lupta pentru medalii.

Fălticeneanul Sebastian Găină are vârsta de 16 ani și învață la Colegiul Național “Nicu Gane”.

“Sebi practică boxul de trei ani. Practic este primul sportiv pe care l-am antrenat. Este un băiat bun atât la box cât și la învățătură. Faptul că va boxa cu un sportiv medaliat într-o competiție continentală trebuie să-l ambiționeze și mai mult. Este important ca el să creadă în șansa sa și să practice cel mai bun box al său. Sperăm să le oferim un rezultat frumos celor care iubesc acest sport în Fălticeni”, ne-a declarat instructorul Gheorghe Butnaru.

Deplasrea sportivului și a antrenorului său la Brăila a fost posibilă grație sprijinului oferit de firma de transport Romfour.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI