PSD Suceava deplânge atitudinea A.N.I și Instituției Prefectului în cazul primarilor din Forăști și Vatra MoldovițeiPolitică

PSD Suceava deplânge atitudinea A.N.I și Instituției Prefectului în cazul primarilor din Forăști și Vatra Moldoviței

Sunt dezamăgiți față de modul cum acționează unele instituții ale statului. Membrii organizației județene PSD Suceava pun sub semnul întrebării atitudinea Agenției Naționale de Integritate (A.N.I.) și Instituției Prefectului Suceava în privința unor cazuri cu problematică similară în administrația publică locală. Aceștia consideră că instituțiile au abordat situațiile identice ale unui primar PSD și PNL cu unități diferite de măsură.

În altă oridine de idei, social democrații au lăsat să se înțeleagă faptul că aceste două structuri au acționat preferențial în cazul edililor Brăduț Avrămia (PSD), ex-primar de Forăști, și Virgil Saghin (PNL), primarul de la Vatra Moldoviței.

”Organizația Județeană PSD Suceava consideră cel puțin ciudată atitudinea unor instituții publice, Agenția Națională de Integritate (A.N.I.) și Instituția Prefectului Suceava!”, susține profesorul Alexandru Rădulescu, purtătorul de cuvânt al organizației județene. ”Atitudinea, credem noi, poate fi cu ușurință definită printr-o zicere românească: pentru unii mumă pentru alți ciumă. Cum este posibil ca o instituție publică să abordeze cu unități diferite de măsură, o situație identică de administrație publică locală?”

Dacă primarul PSD de la Forăști a fost demis fără prea multe discuții, pentru confilict de interese, primarul PNL de la Vatra Moldoviței își duce mai departe atribuțiunile din actualul mandat. Asta în condițiile în care și edilul liberal este găsit incompatibil de A.N.I. din același motiv, conflict de interese, pe fondul respingerii la Î.C.C.J. a recursului formulat.

”Cum se explică faptul că în cazul primarului PSD al comunei Forăști, domnul Brăduț Avrămia instituțiile menționate mai sus s-au manifestat extrem de prompt (pe 21.noiembrie, Î.C.C.J., ca ultimă instanță de judecată, a respins recursul formulat asupra conflictului de interese semnalat de A.N.I. Pe 28 noiembrie Instituția Prefectului Suceava solicită și primește în aceeași zi raportul de la A.N.I. asupra acestui caz și în aceeași zi emite ordinul de demitere a primarului)?”, afirmă Rădulescu. ”Cum se explică faptul că într-o situație similară, cea în care se află primarul PNL al comunei Vatra Moldoviței, dl. Virgil Saghin, nu avem încă nici un semn de manifestare a celor două instituții deși, pe data de 10.11, în mod similar, Î.C.C..J respinge recursul formulat tot asupra unui conflict de interese semnalat de A.N.I?”

PSD Suceava, prin vocea purtătorului de cuvânt Alexandru Rădulescu, spune că aceste întrebări atrag în mod evident și alte semne de întrebare asupra echidistanței instituțiilor publice desemnate să organizeze alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Facebook Comments

ȘTIRI