PSD lansează doi noi candidați în zona Fălticeni și țintește câștigarea Primăriilor din comunele Rădășeni și RâșcaAlegeri

PSD lansează doi noi candidați în zona Fălticeni și țintește câștigarea Primăriilor din comunele Rădășeni și Râșca

       Accesări: 1038

Perioadă de efervescență electorală. PSD continuă turul de forță în zona Fălticeni pentru prezentarea candidaților la primării și consilii locale. După întâlnirile de la Hârtop, Liteni, Dolhasca, Mălini, Baia, Cornu Luncii, Vadu Moldovei, Bogdănești și Preutești, atenția grupului de campanie s-a orientat spre localitățile Rădășeni și Râșca.

Social-democrații vor să cucerească „redutele liberale” cu două nume noi, oameni determinați să dezvolte comunitățile locale prin investiții multiple, persoane cu inițiativă și care nu au mai făcut politică până în prezent.

Pentru Primăria comunei Rădășeni, propunerea este antreprenorul local Vasile Pintilie, iar pentru Primăria comunei Râșca, propunerea este silvicultorul Petrică Clipa.

Întâlnirea cu electoratul din comuna Râșca s-a desfășurat vineri, 10 mai, alături de noul candidat fiind parlamentarii Ioan Stan, George Mândruță, Mirela Adomnicăi și George Șoldan, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava.

Codrin Benta

150 de persoane au fost prezente al Căminul Cultural, unde și s-a vorbit despre proiectele PSD pentru comuna Râșca și județul Suceava.

Vorbitorii le-au transmis oamenilor că dezvoltarea județului presupune dezvoltarea fiecărei localități în parte.

Petrică Clipa are 57 de ani și de 35 de ani este silvicultor.

Căsătorit, tată a doi copii, candidatul social-democrat își dorește să dezvolte Râșca, prin atragerea de investiții, cu proiecte care să pună în valoare potențialul turistic, cultural, patrimonial și religios al localității.

Sectorul educațional și infrastructură sunt alte două domenii prioritare pentru candidatul social-democrat.

George Șoldan, candidatul la funcția de președinte al CJ Suceava, susține că Petrică Clipa își propune să dezvolte comuna Râșca la același nivel cu localitățile învecinate, Bogdănești, Boroaia, Forăști, Baia, Mălini, localități cu primari PSD.

Social-democrații au organizat duminică, 12 mai, evenimentul și întâlnirea electorală din comuna Rădășeni.

Acesta s-a desfășurat cu sala plină, la Căminul Cultural, fiind prezenți simpatizanți ai partidului, susținători ai candidatului Vasile Pintilie, cât și candidații prezenți pe lista Consiliului Local.

Echipa de vârful PSD Suceava, senatorii Ioan Stan și George Mîndruță, deputații Mirela Adomnicăi și George Șoldan, profesorii Petru Crăciun și Gabriel Matei, inspectori adjuncți ai ISJ Suceava.

Într-o atmosferă marcată de emoție, bucurie și entuziasm, George Mîndruță și-a prezentat colegul și candidatul la Primăria Rădășeni, lăsând să se înțeleagă faptul că Vasile Pintilie este „omul cel mai potrivit, capabil și cu energia necesară să aducă un suflu nou în comunitatea rădășeneană”.

Senatorul fălticenean le-a explicat celor prezenți de ce l-a ales pe Vasile Pintilie și de ce este persoana potrivită pentru funcția de primar.

Ceilalți interlocutori au subliniat sprijinul de care candidatul PSD îl va avea din partea parlamentarilor, dar și al primarilor social-democrați din zona Fălticeni, care îi vor oferi candidatului Vasile Pintilie, după câștigarea primului mandat de primar, din experiența lor administrativă.

Ei au apreciat și faptul că acesta este un om cu bun simț, hotărât, energic, corect și gospodar.

George Șoldan și-a arătat, la rândul său, susținerea pentru Vasile Pintilie, explicând motivele pentru care candidează la funcția de președinte al Consiliul Județean Suceava, arătând că și la conducerea județului este nevoie de un suflu nou.

În mesajul său, candidatul PSD la Primăria comunei Rădășeni, nu și-a ascuns emoțiile, dar și-a exprimat dorința de a-și pune în operă planurile de dezvoltare ale comunității locale, asigurându-i pe cei prezenți că va avea toată deschiderea pentru soluționarea problemelor ridicate de cetățeni.

„Sunt Pintilie Vasile, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) pentru funcția de primar al comunei Rădășeni. M-am născut, am crescut aici și sunt parte din comunitate. Susțin comuna Rădășeni. V-am arătat asta până acum, în calitate de antreprenor”, a declarat candidatul PSD. „Și eu am simțit blocajele unei administrații dezechilibrate și o lipsă de susținere din partea autorității. Cred că prosperitatea unei comunități are la bază un dialog între primar și cetățeni, și atenția față de nevoile noastre. Împreună putem să găsim soluții.”

Vasile Pintilie are 42 de ani și este antreprenor în domeniul agriculturii.

Este căsătorit, are trei copii și își iubește localitatea natală, Rădășeni, la fel de mult ca familia.

La finalul întâlnirii electorale, el și-a prezentat echipa pentru Consiliul Local Rădășeni, în aplauzele celor peste 200 de invitați.

ȘTIRI