PSD este câștigătorul alegerilor în județul SuceavaAlegeri Parlamentare

PSD este câștigătorul alegerilor în județul Suceava

       Accesări: 873

Scrutinul pentru alegerile parlamentare s-a încheiat ieri seară. Potrivit datelor preliminare și numărătorii paralele, social-democrații conduc detașat în județul Suceava. După numărarea celor 80% din voturile exprimate, PSD are 50,98% din voturi, fiind urmat de PNL – 28,24%, ALDE – 5,71%.

Nu au trecut pragul electoral PMP – 4,78%, USR – 4, 68% și PRU – 2,49%.

PSD a câștigat alegerile în majoritatea municipiilor din județul Suceava, dar și în numeroase comune.

La numărătoarea paralelă din aproape 70% din voturile pentru Camera Deputaților, PSD conducea cu 47,18% din numărul de voturi exprimate în județul Suceava, pe locul doi fiind PNL, cu 25,2%, ALDE – 5,41%, PMP cu 4,03%, și USR cu 3,94%.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Diferența mare între PSD și PNL se păstrează și la voturile pentru Senat.

La numărătoarea paralelă din aproape 68% din secțiile din județ, PSD Suceava conducea la Senat cu 48,24% din voturi, urmat de PNL – 26,67%, ALDE 5,33%, PMP – 4,48% și USR – 4,35%.

În situația de față, PSD și-a asigurat două mandate de senator și cinci de deputați.

PSD Suceava îi va avea ca reprezentanți în Senatul României pe Ioan Stan (4 mandate de senator), și pe Virginel Iordache. La Camera Deputaților, îi va avea ca reprezentanți pe Eugen Bejinariu, medicul Maricela Cobuz, Cătălin Ioan Nechifor, profesorul Alexandru Rădulescu și Emilian-Iuliu Havrici.

PNL Suceava obține în condițiile date un mandat de senator și trei de deputat. Liberalii suceveni îl au ca reprezentant la Senat pe Daniel Cadariu, iar ca deputați pe Ioan Balan, Angelica Fădor și Bogdan Gheorghiu.

ȘTIRI