Protoieria Fălticeni și Ocolul Silvic „Silva Bucovina” donează 2.000 de lei pentru elevul care trebuie operat în TurciaLocal

Protoieria Fălticeni și Ocolul Silvic „Silva Bucovina” donează 2.000 de lei pentru elevul care trebuie operat în Turcia

       Accesări: 1613

Comunitatea fălticeneană este alături de elevul de 18 ani grav accidentat în urmă cu trei săptămâni. Tânărul trebuie să ajungă la un spital din Turcia unde va fi operat pentru reconstrucția oaselor labei piciorului drept. Băiatul are nevoie de 20.000 de euro pentru intervenția chirurgicală.

Cazul elevului care studiază la Colegiul Național ”Nicu Gane” l-a impresionat pe preotul Adrian Dulgheriu, noul întîistătător al Protoieriei Fălticeni, care s-a alăturat demersului umanitar inițiat de colegii tânărului suferind.

Preotul Adrian Dulgheriu susține că fapta bună săvârșită pentru un tânăr este un mod de a învăța să facem față greutăților vieții și un îndemn pentru tinerii de astăzi de a se ajuta și de a duce o viață în Hristos Domnul.

Protoieria Fălticeni împreună cu partenerii de la Ocolul Silvic „Silva Bucovina” au decis să doneze împreună 2.000 de lei pentru operația tânărului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Este un tânăr care are nevoie de ajutor. Cu toții avem sentimente de compasiune care izvorăsc din dragostea față de semeni.”, ne-a declarat preotul Dulgheriu. ”Mântuitorul Hristos spune că cea mai mare poruncă din lege este „să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău” și, apoi, la fel ca prima poruncă „să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți”. Din dragoste față de aproapele am hotărât să îl ajutăm pe acest tânăr!”

Noul protopop de Fălticeni afirmă că Protoieria Fălticeni s-a implicat și cu ajutorul lui Dumnezeu se va implica în astfel de activități.
Doresc să vă spun că toate parohiile din Protopopiatul Fălticeni sunt deosebit de implicate in activități social caritative, dar multe din activitățile parohiilor sunt cunoscute doar de Bunul Dumnezeu și de cei care sunt beneficiari. De multe ori este bine să fie așa din considerente de sensibilitate sufletească.

Preotul Adrian Dulgheriu mai spune că tânărul accidentat va fi pomenit la Sfânta Liturghie, în bisericile din Fălticeni, pentru însătătoșire grabnică.

”Biserica se roagă pentru toți credincioșii săi. Cu siguranță ne vom ruga ca Dumnezeu să îmbuneze inimile oamenilor, dar și să-i dăruiască grabnică sănătate tânărului nostru elev.”, conchide preotul. ”Toți creștinii trebuie să ne arătăm credința noastră legată de faptele noastre, de aceea Biserica îndeamnă pe toți credincioșii săi la săvârșirea faptelor bune.”

Protopopul de Fălticeni trimite familiei un mesaj de compasiune și încurajare afirmând că demersul umanitar este un prilej de a săvârși o faptă bună, de a ajuta pe acest adolescent care se află la un moment de răscruce al vieții sale. Este o încercare peste care va trece cu ajutorul și cu Harul lui Dumnezeu dar și cu sprijinul comunității.

El mai afirmă că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul acesta anul educației tineretului creștin.

ȘTIRI