Filantropia este punte peste generații în an centenarActualitate

Filantropia este punte peste generații în an centenar

       Accesări: 783

În cadrul activităților filantropice desfășurate cu binecuvântarea IPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, realizate de către Protoieria Fălticeni, sub îndrumarea părintească a Părintelui Protoiereu Adrian Dulgheriu, s-a constituit în luna noiembrie a acestui an, pe data de 9 noiembrie 2018,  un parteneriat cu scopul ajutorării copiilor, tinerilor și vârstnicilor defavorizați.

În acest sens, s-a desfășurat proiectul intitulat sugestiv „Uniți în cuget și simțire”, proiect care a urmărit nu doar o raportare filantropică la generațiile vârstelor implicate, ci și o conștientizare a valorilor autohtone, naționale, în an centenar.

Ziua de 9 noiembrie nu a fost aleasă întâmplător, Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina fiind un iubitor al aproapelui de orice vârstă, reprezentând totodată un model al iubirii filantropice.

În proiect au fost implicați elevi voluntari, membri ai Cercului de folclor „Veșnicia s-a născut la sat”, coordonați de către părintele profesor Constantin-Bogdan Feștilă, preot slujitor la Centrul Cultural Catehetic „Sfântul Nicolae” din cadrul Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni.

Organizatorul principal al activității, Protoieria Fălticeni, a realizat o deplasare către Casa de tip familial „Sfântul Gheorghe” din Dolhasca, unde se află găzduiți copii și adolescenți care provin din medii defavorizate, apoi către Azilul de bătrâni „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Aici, cu sprijinul preoților din parohiile Protoieriei Fălticeni, al partenerilor implicați direct în realizarea și desfășurarea proiectului filantropic (preotul Dulgheriu Adrian, de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Leucușești, preotul Constantin-Georgian Rotar de la Parohia „Sfântul Mare Mc. Mercurie și Sf. Ecaterina” din Rădășeni, împreună cu părintele Pavel Norocel de la Parohia „Sfântul Prooroc Ilie” din localitatea Suha), au realizat o colectă de produse alimentare și de uz personal (rechizite școlare, articole de igienă) care au fost dăruite copiilor, tinerilor și vârstnicilor din cadrul centrelor implicate în proiect.

Un lucru remarcabil a fost dorința de participare a altor persoane care au auzit de activitatea filantropică organizată de Protoieria Fălticeni, părinți ai elevilor voluntari, care și-au exprimat acordul pentru participarea copiilor lor și și-au oferit sprijinul material.

Un exemplu, în acest sens, a fost implicarea familiei Drăgușanu Lucian-Romeo și Paula, care a ajutat prin sprijinul cunoscuților, al colegilor de serviciu, o campanie de strângere pentru ajutorarea copiilor de la Dolhasca și a vârstnicilor de la Azilul de la Suceava.

Activitatea acestui proiect filantropic a urmărit implicarea tinerilor în activități de acest fel, realizarea unui dialog între generații, responsabilizarea aproapelui în ajutorarea semenilor.

ȘTIRI