Protestul medicilor de familie continuă și în județul SuceavaSănătate

Protestul medicilor de familie continuă și în județul Suceava

       Accesări: 370

Medicii de familie din județul Suceava și-au reluat activitatea la cabinete, însă nu au semnat toți contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava.

Potrivit informațiilor trasmise presei locale de conducerea Asociației Medicilor de Familie Suceava, medicii suceveni urmează să se pună de acord cu privire la măsurile pe care le vor adopta în perioada următoare, atât în relația cu pacienții cât și în relația cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava.

Miercuri, medicii de famile au fost prezenți la cabinete, au acordat consultații gratuite, dar nu au eliberat rețete pentru medicamente gratuite și compensate.

De la nivelul CAS Suceava au venit informații că aproape 45% dintre medicii de familie au semnat totuși actele adiționale pentru primul trimestru din 2018 (circa 120 de medici de familie dintre cei 279 de medici aflați sub contract cu CAS).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Protestul medicilor de familie se desfășoară la nivel național. Aceștia solicită o finanțare de 12% pentru medicina de familie și debirocratizarea actului medical.

La nivelul județului Suceava, demersul medicilor de familie este susținut de Colegiul Pacienților, potrivit poziției publice luate de conducerea acestei asociații.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat că, până la sfârșitul anului 2017, peste 60% din medicii de familie aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate au semnat actele adiționale de prelungire pentru trimestrul I al anului 2018 a contractelor încheiate de furnizorii de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate.

În același timp, CNAS face toate demersurile care țin de atribuțiile instituției pentru menținerea continuităţii asistenței medicale furnizate asiguraților și solicită medicilor de familie maximă responsabilitate faţă de pacienții pe care-i au în îngrijire.

ȘTIRI