Protestele au continuat la Fălticeni: Peste 40 de persoane au scandat lozinci anti-PSD și împotriva ordonanței rușiniiActualitate

Protestele au continuat la Fălticeni: Peste 40 de persoane au scandat lozinci anti-PSD și împotriva ordonanței rușinii

       Accesări: 2921

Manifestările de stradă au continuat în urbea de pe Șomuz. Ieri seară numărul protestatarilor s-a dublat comparativ cu cel de la primul protest. Peste 40 de persoane s-au adunat în centrul municipiului Fălticeni pentru a-și exprima nemulțumirea privind modificarea codurilor penale.

Oamenii veniţi joi seară pe esplanada ”Nada Florilor” erau în mare parte tineri. Participanții la protest s-au organizat pe rețelele de socializare și și-au dat întâlnire la ceas.

Reprezentanții Jandarmilor au purtat discuții cu persoanele participante și le-au reamintit că pot solicita autorizația necesară dacă se decid să continue și zilele viitoare.

Dacă miercuri au manifestat în liniște, ieri seară protestatarii au scandat lozinci anti-PSD și împotriva Guvernului, unii dintre ei având pancarte care arătau că nu sunt de acord cu decizia Guvernului de Sorin Grindeanu.

Grupul de manifestanți s-a deplasat pe faleză, spre Primăria Fălticeni purtând steagul României și mesaje, scrise pe foi sau cartoane, cu texte precum ”Protestez pentru că îmi pasă”, ”Nu legii grațierii”, ”Retrageți ordonanța rușinii”, ”Corupția ucide viitorul”, ”PSD+ALDE, nu vă e rușine?”.

Însoțiți de jandarmi, participanții la protest le-au cerut localnicilor să nu stea acasă și să li se alăture la protest. Pe platoul din fața sediului administrației locale au continuat să scandeze în continuare lozinci prin care și-au arătat dezaprobarea față de ordonanța de urgență adoptată pe 30 ianuarie, dar și lozinci prin care au criticat politicienii de la putere.

După aproape două ore de proteste, oamenii s-au retras la casele lor.

Manifestanții au afirmat că vor urmări în continuare intențiile Guvernului, urmând să se organizeze din nou pentru a protesta dacă acesta va continua demersurile privind adoptarea proiectelor respective.

ȘTIRI