Protest spontan al poștașilor din Fălticeni: Oficiul Zonal Poștal este închis de la primele orele ale diminețiiActualitate

Protest spontan al poștașilor din Fălticeni: Oficiul Zonal Poștal este închis de la primele orele ale dimineții

       Accesări: 543

Cu ușile încuiate și serviciile blocate. Lucrătorii Oficiului Poștal Zonal din Fălticeni au declanșat azi dimineață un protest spontan în semn de solidaritate cu restul colegiilor din țară care au recurs la măsuri similare. Cei 25 de angajați ai unității din Fălticeni de pe strada Nicolae Beldiceanu au venit la serviciu, însă au tras după ei obloanele.

Aceștia au decis să nu mai lucreze la ghişee şi să nu mai distribuie corespondenţa după ce negocierile dintre conducerea companiei şi sindicalişti au eşuat.

Fălticenenii nu au avut astăzi acces la nici un serviciu al Poștei Române. Oficiul din Fălticeni era la orele după-amiezii, ora 14, în continuare închis.

Potrivit directorul Oficiului Județean Suceava, protestul nu afectează persoanele care trebuie să primească pensii, indemnizații sau alte drepturi bănești.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Nu același lucru se poate spune despre abonații la ziare și reviste, cât și persoanele care au de primit corespondența.

”Avem un protest spontan la Fălticeni. Este declanșat de azi dimineață. Angajații oficiului sunt solidari cu colegii lor din țară.”, ne-a declarat  Nicolae Costrâș, directorul Oficiului Județean Suceava. ”Vreau să precizez că toate plățile către beneficiarii de pensie sau indemnizație din Fălticeni s-au făcut până inclusiv ieri. Nimeni nu are de suferit din acest punct de vedere. Afectați sunt cei care vor să acceseze serviciile poștale, dar cei cărora poștașii le distribuie ziarele și scrisorile.”

El a mai spus că nu poate preciza dacă Oficiul Poștal Fălticeni va mai fi deschis astăzi până la sfârșitul programului.

Activitate poștală în județul Suceava este parțial întreruptă. Angajații din unele oficii poștale nu s-au raliat protestului declanșat ieri.

Acest protest vine în urma negocierilor desfăşurate miercuri, între sindicate şi echipa de management a companiei.

S-a avansat propunerea ca acordarea acestei majorări să se facă piramidal, şi anume, angajaţii cu salariile cele mai mici să beneficieze de cea mai mare mărire, urmând ca, cei cu salariile cele mai mari să primească o sumă mai mică. Membrii sindicatului nu au agreat această propunere, mai exact cuantumul de creştere aferent, astfel încât au declanşat protestele, oprind lucrul în mai multe oficii poştale din ţară şi din Bucureşti.

„Am propus partenerului sindical o formulă echitabilă social: cei ce au salariile cele mai mici să poată primi cât mai mult din sumă identificată legal pentru a susţine o creştere salarială. Consider că soluţia va fi benefică pentru toate părţile implicate. Sper ca membrii SLPR să rămână deschişi, în continuare, la dialog şi să renunţe la proteste cât mai curând, pentru ca activitatea în oficiile poştale să se reia.”,  a spus Alexandru Petrescu, Directorul General al Poştei Române. ”Fiecare oră de încetare a lucrului are efectul de a reduce venitul companiei şi periclitează relaţiile cu partenerii contractuali. A fost transmis partenerului social o ofertă privind modalitatea de aplicare a majorării salariale şi aşteptăm poziţia acestora faţă de propunerea înaintată.”

Sindicaliştii din Poşta Română au încetat joi activitatea în mai multe puncte de lucru din Bucureşti şi din ţară după ce negocierile cu reprezentanţii companiei au eşuat miercuri seară.

De asemenea, aceştia au pichetat miercuri dimineaţă sediul central al companiei. Protestatarii sunt nemulţumiţi de propunerile venite din partea conducerii companiei, care condiţionează majorările salariale de concedieri.

Membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România au organizat o acţiune de protest solicitând majorarea salariului cu 200 de lei.

Aceştia au ameninţat cu încetarea lucrului la începutul lunii noiembrie în cazul în care cererea lor nu va fi soluţionată. Majorarea salarială solicitată de 200 de lei brut înseamnă un efort pentru companie de 5 milioane de lei lunar.

postal-falticeni-2

ȘTIRI