Propunere legislativă pentru clarificarea situației terenurilor în cazul amenajării pârtiilor de schiPolitică

Propunere legislativă pentru clarificarea situației terenurilor în cazul amenajării pârtiilor de schi

Senatorul fălticenean Ioan Stan a anunțat că propunerea legislativă pe care a inițiat-o, pentru clarificarea situației terenurilor în cazul amenajării pârtiilor de schi, a trecut de votul Senatului.

Respectiva propunere are drept obiect modificarea legii 526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului “Schi în România”, astfel încât să se clarifice procesul de scoatere din Fondul forestier național sau din circuitul agricol necesar pentru amenajarea de pârtii.

În județul Suceava, mai multe primării ar urma să beneficieze de prevederile actului normativ, în vederea dezvoltării turismului.

“În acestă situație scoaterea definitivă din Fondul forestier național se realizează prin compensare cu teren echivalent și bonitate. Echivalența valorică se calculează conform legislației în vigoare. Am obținut vot de trecere atât pentru raport cât și pentru lege.

Am inițiat acesastă propunere ca urmare a discuțiilor avute cu edilii celor 12 unitați administrativ-teritoriale care vor beneficia de prevederile acestei legi, în vederea dezvoltării turismului. De prevederile acestei legi vor beneficia cu siguranță și alte UAT-uri din țară”, a anunțat senatorul Ioan Stan printr-un comunicat de presă.

Camera Deputaților este cameră decizională în cazul acestui proiect.

Facebook Comments

ȘTIRI