Proprietăţi de peste 25,5 milioane de lei blocate în executări silite în judeţul SuceavaActualitate

Proprietăţi de peste 25,5 milioane de lei blocate în executări silite în judeţul Suceava

       Accesări: 395

În această perioadă sunt în derulare peste 100 de licitaţii publice pentru executarea unor proprietăţi aparţinând sucevenilor care nu au resurse financiare să-şi achite creditele.

Case, terenuri, utilaje, maşini, afaceri în toată regula, sunt scoase la mezat de executorii bancari, executorii judecătoreşti, lichidatori şi administraţiile financiare.

Potrivit informaţiilor publicate pe portalul executărilor silite din România (executări.com), la sfârşitul lunii august erau publicate 105 licitaţii care vizau proprietăţi din judeţul Suceava.

Valoarea acestor proprietăţi, plecând de la preţul de pornire al licitaţiilor, se ridică la peste 25,5 milioane de lei (o parte evaluate la 18,7 milioane de lei, fără TVA, şi alte bunuri evaluate la 1,5 milioane de Euro).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Vorbim deja de o valoare în scădre a unor proprietăţi pentru că multe licitaţii s-au repetat până acum de 3 sau 4 ori, şi sunt prevăzute şi alte termene până la sfârşitul acestui an.

În zona Fălticeni sunt în procedura de licitaţie, potrivit executări.com, un număr de 11 proprietăţi a căror valoare depăşeşte 1,8 milioane de lei (fără TVA).

De exemplu, astăzi, 2 septembrie, a fost scos la licitaţie, de către o instituţie bancară, un apartament de 60 mp din Fălticeni, cu o valoare de pornire a lictaţiei de aproape 23.000 de Euro.

La Bogata este scoasă la licitaţie o fabrică de brichete din lemn, cu dotările necesare şi teren aferent în suprafaţă de 2.436 m.p., cu un preţ de pornire de 1.082.000 lei, actualizat pentru luna septembrie.

ȘTIRI