Actualitate

„Promotii” … la furturi, pe seama falticenenilor creduli

       Accesări: 50

politia

Patru persoane au fost reţinute de poliţişti pentru săvârşirea mai multe furturi cu mod de operare prin metoda „promoţii detergenţi”.

Marţi, la ora  09.00, Poliția municipiului Fălticeni, a fost sesizată de o localnică de  83 ani, despre faptul că în cursul dimineţii, persoane necunoscute i-au sustras din locuință o sumă de bani.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, femeia a fost victima infracţiunii de furt calificat, prin metoda „promoţii detergenţi”, fiindu-i sustrasă suma de 4.100 lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În urma cooperării operative, poliţişti din cadrul Biroului investigaţii criminale şi Biroului rutier Suceava au reuşit identificarea, localizarea şi blocarea autoturismului suspect într-o staţie peco de la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni.

În urma controlului, în interiorul autoturismului au fost identificați doi bărbaţi, unul de 22 ani şi celălalt de 37 ani, ambii din municipiul Galaţi și două femei, una de  25 ani din  municipiul Brăila şi una de 17 ani din judeţul Galaţi.

Cu ocazia percheziţiei mijlocului auto, polițiștii au identificat mai multe bijuterii posibil din aur,  sumele de 18.693 lei şi 190 euro, posibil obţinute ca urmare a săvârşirii unor infracţiuni de furt, precum şi legitimaţii false de vânzător ambulant a unor supermarketuri şi produse de curăţenie folosite pentru a crea veridicitatea acţiunilor întreprinse.

Suspecţii şi bunurile găsite asupra acestora, au fost preluați de un echipaj al Poliţiei municipiului  Fălticeni, care, cu ocazia extinderii cercetărilor, au stabilit faptul că cei patru au mai comis un furt în aceiaşi zi, folosind acelaşi mod de operare și au sustras din locuinţa unei femeie de 51 ani din municipiul Fălticeni, suma de  1.900 lei şi bijuterii din aur de circa 1.000 lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit părţilor vătămate, autoturismul a fost  indisponibilizat, iar cei patru suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.     Suspecţii  au fost introduşi în  arestul I.P.J. Suceava.

ȘTIRI