Promoţia 1956 de la Şcoala Medie de Cultură Generală din Botoşani și-a dat întâlnire la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”Special

Promoţia 1956 de la Şcoala Medie de Cultură Generală din Botoşani și-a dat întâlnire la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”

       Accesări: 490

Muzeul de Artă „Ion Irimescu” a fost gazda unui moment emoţionant. Aici s-a desfășurat evenimentul „Revederea de 60 de ani” a absolvenţilor Şcolii Medii de Cultură Generală din Botoşani. Peste 20 de suceveni au răspuns invitaţiei comitetului de organizare şi au făcut deplasarea la Fălticeni.

Impresionați de frumusețea exponatelor, organizatorii evenimentului au hotărât ca întâlnirea de 60 de ani să aibă loc la muzeul din Fălticeni.

„Aceste revederi pe care le-am făcut la 10 ani, 25 de ani, 35  de ani, 50 de ani şi acum la 60 de ani de la absolvire ne-au demonstrat că am rămas foarte uniţi. Ne împărtăşim bunele şi relele, şi ne privim prezentul cu ochii copiilor de atunci.”,  ne-a mărturisit Ana Dologa, organizatorul evenimentului alături de Stela Cojocaru, Nicolae Toma şi Elena Franciuc. ”În anul 2014 am vizitat muzeul şi, pentru memoria sculptorului Ion Irimescu şi frumuseţea acestui muzeu, am hotărât ca revederea de 60 de ani să o organizăm aici la Fălticeni. Acţiunea noastră se doreşte a fi şi o reclamă pozitivă pentru toţi cei care nu au vizitat până acum acest obiectiv cultural unic în România.”

Promoţia 1956 a Şcolii Medii de Cultură Generală din Botoşani a numărat 100 de absolvenţi, cu toţii suceveni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Examenul de admitere a avut loc în anul 1952, s-a desfăşurat timp de o săptămână şi a fost supervizat de două comisii, îşi amintesc şi acum absolvenţii. Concurenţa a fost foarte mare pentru cele 100 de locuri.

Chiar dacă au susţinut examenul în Suceava, reglementările şcolare de atunci au făcut ca activitatea şcolară se se desfăşoare la Botoşani. Doi ani mai târziu s-au desfiinţat toate şcolile tehnice, dar asta nu a constituit un impediment pentru elevii de atunci să rămână uniţi peste timp.

Întâlnirea de la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” a început cu o slujbă de pomenire pentru colegii şi cadrele didactice care au trecut la cele veşnice.

Serviciul religios a fost oficiat de preotul Adrian Brădăţanu de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”. A urmat apoi vizitarea muzeului şi mult aşteptata depănare a amintirilor.

La sfârşit au fost lansate 10 baloane care au purtat mesajul promoţiei 1956.

ȘTIRI