Proiect pilot în Fălticeni. Primăria construiește prima cantină școlară pentru elevii claselor „Step by Step”Actualitate

Proiect pilot în Fălticeni. Primăria construiește prima cantină școlară pentru elevii claselor „Step by Step”

       Accesări: 3940

Investiție nouă pentru infrastructura educațională locală. Elevii unei unități de învățământ din Fălticeni vor putea servi, la pauza de masă, mâncare caldă pregătită într-un spațiu care respectă toate normele în vigoare. La Școala Gimnazială „Ion Irimescu” se construiește prima cantină școlară, un proiect dezvoltat integral cu fonduri de la bugetul local.

Clădirea va fi funcțională la toamnă și va fi complet echipată, finanțarea pentru echipamente fiind asigurată prin aceeași investiție.

Cantina, construită în curtea școlii, este destinată profesorilor și elevilor înscriși la clasele „Step by step”. Proiectul prevede construirea unei săli de mese cu spațiu generos, bucătărie, vestiar și două grupuri sanitare.

Până acum copiii erau serveau masa la cantina unui colegiu fie la o unitate de alimentație publică aflată în apropierea acesteia.

Primarul Cătălin Coman spune că acesta este primul local de acest gen din județul Suceava, amenajat exclusiv cu fonduri de la bugetul local.

Lucrările au demarat în luna iunie.

Partea de structură este finalizată, iar lucrările s-au mutat la interiorul clădirii. Investiția se ridică la 1,2 milioane de lei, valoare ce include fondurile pentru proiectare, construcție și dotări.

Cantina, destinată celor 150 de elevi care studiază la clasele „Step by Step”, va fi echipată cu tot ceea ce presupune o unitate de acest gen.

„Primul nostru proiect pentru o cantină școlară, cu fonduri din bugetul local, este un proiect pilot pentru Fălticeni.”, ne-a declarat primarul municipiului Fălticeni. „Va fi o clădire modernă, dotată la standardele actuale. Obiectivul va fi finalizat în toamna acestui an.”

Primarul Cătălin Coman

Obiectivul va îndeplini normele privind siguranța alimentară, prevenirea și stingerea incendiilor, și cele din domeniul sănătății publice.

Potrivit proiectului de investiții, cantina va avea două circuite separate, unul pentru elevi și altul pentru personalul auxiliar.

Copiii vor intra printr-un hol, iar din zona de acces se vor opri la grupurile sanitare pentru a se spăla pe mâini, după care vor intra în sala de mese. Și cei care prepară mâncare vor avea un circuit similar, dar amplasat într-un spațiu separat.

Cantina de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” va fi dată în folosință în toamna acestui an. Cătălin Coman afirmă că obiectivul este un proiect pilot pentru Fălticeni, un model de investiție pentru alte administrații locale care intenționează să desfășoare programe similare.

Șeful administrației locale mai spune că în viitor este luată în calcul construirea unei alte cantine școlare, tot cu fonduri de la bugetul local, pentru elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” care învață în clasele „Step by step”.

ȘTIRI