Proiect național de informare pentru reducerea amplitudinii traficului de persoaneNațional

Proiect național de informare pentru reducerea amplitudinii traficului de persoane

       Accesări: 374

Autoritățile caută soluții pentru creşterea gradului de informare şi conştientizare a populaţiei în ansamblu şi a grupurilor de risc privind implicaţiile traficului de persoane.

În acest sens, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.T.I.P.) a semnat, la sfârșitului lunii iunie, contractul de finanţare nerambursabilă aferent proiectului Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor” – ROFSIP2016OS5A10P02, ce se va derula la nivel naţional, pe o perioadă de 36 de luni.

Proiectul este finanţat prin Fondul pentru Securitate Internă, componenta Cooperare Poliţienească.

În cei trei ani de derulare a proiectului vor fi dezvoltate de campanii de informare în scopul reducerii cererii şi ofertei asociate tuturor tipurilor de exploatare, combaterea stereotipurilor şi prejudecăţilor care vizează victimele traficului de persoane şi creşterea implicării în activităţile de prevenire a multiplicatorilor de opinie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Principalele activităţi ale proiectului sunt: producţia de documentare şi materiale de campanii, întâlniri cu grupul ţintă, organizarea activităţilor de prevenire, organizarea de mese rotunde la nivel judeţean, conferinţe naţionale pentru marcarea Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane.

Parteneri în proiect sunt Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei Naţionale, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Fundaţia World Vision România și Asociaţia eLiberare.

ȘTIRI