Proiect național de educație rutieră la Școala „Ioan Ciurea”Educație

Proiect național de educație rutieră la Școala „Ioan Ciurea”

       Accesări: 445

Parcarea magazinului Kaufland din Fălticeni a găzduit sâmbătă, 10 iunie 2017, o activitate extraşcolară de educaţie rutieră a Școlii Gimnaziale “Ioan Ciurea”.

Activitatea, înscrisă într-un proiect național de educație rutieră, a presupus parcurgerea corectă de către copii a unui traseu simplu, ilustrat pe un material special creat, un covor de dimensiunea 20 metri pătrați, cu intersecție semaforizată, 2 semafoare și trecere de pietoni.

Intrarea în traseu a fost marcată de steaguri Kaufland (finanțatorul proiectului) iar corectitudinea parcurgerii de către elevi a traseului a fost stabilită de către polițiști.

Ulterior parcurgerii traseului, copiii au participat la o tombola cu premii (1 bicicletă, 2 trotinete, 3 skateboard, căști de protecție, 8 rucsaci reflectorizanți și 300 de premii de consolare: saci și bidoane apă).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La activitate au fost invitați să participe toţi elevii implicați în programul de educație rutieră derulat în Școala Gimnazială “Ioan Ciurea, ne-a informat directorul școlii, profesor-doctor Marius Pintilii.

Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” din Fălticeni este una dintre cele 84 de unităţile şcolare din România care au fost selectate în vederea derulării proiectului național „Siguranța rutieră”.

Este vorba despre un proiect de educaţie rutieră inițiat de către Fundația United Way România, realizat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, cu Poliția Română, Fundaţia „Tineri pentru tineri” și cu susținerea financiară a Kaufland România.

Proiectul derulat în perioada 29 mai-10 iunie a cuprins trei componente majore.

Cadrele didactice au organizat sesiuni de educație rutieră la clasele II-IV, V-VIII. Activităţile derulate au fost diverse, principalele mesaje transmise fiind legate de: traversarea corectă, centura de siguranță, reguli de respectat în diferitele ipostaze în care aceștia se află (pietoni, pasageri în autoturisme, utilizatori de mijloace de transport în comun, bicicliști etc.)

La nivelul școlii au fost constituite patrule şcolare de educaţie rutieră, coordonate de profesorul Gavril Pîntea. Șase elevi din ciclul gimnazial au derulat activitățile specifice patrulei școlare în proximitatea unității școlare, sub supravegherea și îndrumarea unor poliţişti din cadrul Poliției Rutiere Fălticeni. Reprezentanții Poliției au realizat instructaje specifice, înaintea începerii activităților de patrulă școlară pentru fiecare echipă.

Ultima componentă a proiectului a constat în derularea, în această dimineață, a unei activităţi extraşcolare finale, în parcarea magazinului Kaufland Fălticeni.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI